A legjobb gyümölcsöket és zöldségeket a gyermekek ebédlőjéhez

Áttekintés

A gyümölcsök és a zöldségek egészségesek és könnyen felkészíthetők, így minden nap jó kiegészítik a gyermekek ebédlődobozát. Az Iowa State Department of Education azt mondja, hogy a gyermekek fagyasztott vagy szárított gyümölcsöket, természetes gyümölcslevekből készült konzerv gyümölcsöket és 100 százalékos gyümölcslevet is felvehetnek, mint a friss termékek helyettesítői, de ha csak lehetséges, szezonális gyümölcsöket és zöldségeket vásároljanak. Azt is meghívhatja gyermekeit, hogy vegyen részt, amikor vásárolni, ösztönözze őt arra, hogy válasszon a színes gyümölcsökből és zöldségekből, amelyek megfelelnek a szivárvány színeinek.

Almák

Az egész alma jól működik a gyermekek étkezőjében, még akkor is, ha ebédidő előtt elakadnak. Az egyik mód arra, hogy a gyermeket gyümölcsöszékre csábítsa, egy csésze cukrozatlan vagy vanília joghurtot töltsön be, mint egy egészséges, friss alma szeletekre.

A bogyók

Az eper, az áfonya és a málna népszerű ujjlenyomata sok gyermekével. Vásároljon és szolgáljon a szezonban lévő bogyókból, vagy keressen fagyasztott, édesmentes bogyókat, hogy adj hozzá egy házi készítésű gyümölcstort vagy keverje össze a joghurtot.

banán

A banánt egészben, szendvicsen vagy gyümölcssaláta formájában küldhetjük iskolába. Préseljen egy kis citromlevet a szeletelt banánra, hogy megakadályozza barnulásukat.

Dinnye

Vágjuk a dinnyét szeletekre vagy kockákra, vagy gyerünk egy dinnye-ballert használva a mézharmat, a sárgadinnyét vagy a görögdinnye gömbölyűit. Keverje össze a friss dinnye áfonyával és aprított kókuszral, hogy színes, gyümölcssaláta-készletet készítsen egy lunchboxba.

A legtöbb gyerek szereti a Satsuma mandarint az ebédlő dobozokban, mert mag nélküli és könnyen hámozható. Természetes édesük a gyermek édes fogára is felszólítja anélkül, hogy nagy mennyiségű cukrot adna ebédelni. Texas A & M University professzor Julian W. Sauls szerint finom satsumák elérhetőek októbertől decemberig.

mandarin

A gyerekek a sárgarépa és a zeller botjait hummusba vagy alacsony zsírtartalmú tanyasi öltözködésbe merítik. Hozzáadhat aprított sárgarépát is a gyermekek ebédlő szendvicsekhez, vagy elszórhatja a földimogyoró vagy a mandula vajat a zellerre, egy fehérje-gazdag növényi snackhez.

Sárgarépa és zeller

A zöldségfélék, például a harang paprikák különböző formájú vágása a Massachusetts Fruit & amp; Vegetable Nutrition Council szerint a zöldségféléket jobban szórakozhatja a kisgyermekek számára: a gyermekeket az iskolai ebédlő dobozok előkészítésében kérdezze meg, hogy töltsön be egy tartályt színes keverékkel Piros, zöld és sárga csengőcsíkok vagy darabok. Küldje el néhány humusz, fehérje és rost-gazdag dip akkor lehet vásárolni, vagy hogy otthon a garbanzo bab, mint a fő összetevője.

A vitaminok, a rostok, az ásványi anyagok és az antioxidánsok a brokkoliban nélkülözhetetlen tápanyagokat biztosítanak, és segíthetnek a gyermek immunitásának növelésében. A gyerekek gyakran kedvelik a brokkolyt, ha pár percig forralják vagy gőzölnek, majd a jégvízbe merülve leállítják a főzést. Amikor a gyermekét ebéddobozba helyezi, az elfehérített brokkoli zöld és friss ízű marad.

Paprika

Brokkoli