A súlyemelő kesztyűk viselése

Áttekintés

A súlyemelő kesztyű viselése személyes választás. Vannak, akik esküsznek rájuk, és nem mennek az edzőterembe a súlyemelő kesztyűk nélkül. Mások azt állítják, hogy zavarják az edzésüket. A döntéshozatal előtt fontolja meg a súlyemelő kesztyű előnyeit és hátrányait.

Markolat

A súlyemelő kesztyűk növelik a markolat súlyát. A kezek izzadnak az edzés során. Amikor megcsinálják, a keze elcsúszik. Ez bosszantó lehet, ha felhúzza magát, és leesik a sávról. Veszélyes is, ha súlyos súlyokat tart a tested fölött. A súlyemelő kesztyűk az edzést biztonságosabbá teszik.

Kalluszok és hólyagok

A súlyok hosszú időn át történő felemelése kalluszokat és hólyagokat eredményez a kezében. Vannak, akik ezeket nem vonzóak és használnak súlyemelő kesztyűt, hogy megőrizzék kezük megjelenését. Még azok is, akik nem bánják a kemény kezeket, még mindig élvezhetik a súlyemelő kesztyűket. Egy apró buborékfólia megakadályozhat egy súlyemelőt abban, hogy kihasználja a kezeit aznap. A súlyemelő kesztyűk megakadályozzák a hólyagokat.

Nyomás

A súlyemelő kesztyűk enyhítik a nyomást a kezeikre, amikor nehéz súlyokat emelnek. Ez lehetővé teszi, hogy túllépj a kezed korlátozásain. A mellkas és az izmok a legtöbb ember számára sokkal többet tudnak kezelni, mint a meztelen kezük. A súlyemelő kesztyűk növelik a kezében lévő nyomástartalmat.

Csuklósegéd

A legtöbb súlyemelő kesztyű a csuklóját is körülveszi. Ez értékes támogatást nyújt a csuklóknak, miközben támogatja a súlyos súlyokat. A kesztyű anyaga extra ínszalagként és inakként működik, miközben a csukló hátrafelé hajlik. A súlyemelő kesztyűk segítenek megakadályozni a csukló sérülését az edzőteremben.

Súlykesztyű csuklópántokkal erősebbé teheti. Ezt úgy teszik, hogy elosztják a súlyt, amely felemelkedik az alkaron, anélkül, hogy az ujjait megtartaná. Ez különösen hatásos húzási feladatok elvégzésére, mint a holtágak vagy az álló sorok. A csuklópántokkal ellátott súlykesztyűk lehetővé teszik, hogy sokkal több súlyt emeljenek fel, mint csak a kezed.

Fokozott emelés