A szerves noni juice előnyei

Áttekintés

A polinézek gyógynövényeinek köszönhetően a noni gyümölcslé gazdag tápanyag-keveréket tartalmaz, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és az egészséges fitonutriensek széles skáláját. A gyümölcslé amerikai gyümölcsterméke, amely a Morinda citrafolia fa gyümölcseiből származik, exponenciálisan növekedett a 20. század végétől. A noni gyümölcslé “szerves” címkéje azt jelzi, hogy a terméket termesztették, dolgozták fel és szállították kémiai műtrágyák, herbicidek, peszticidek és / vagy adalékanyagok használata nélkül.

Harcol a fáradtság

Az ókori polinézek, akik elsőként ismertté tették a noni juice egészségügyi előnyeit, a fáradtság leküzdésére használták fel, néhány olyan klinikai vizsgálatban, amely jobb életminőség-pontszámot eredményezett az energia szint és a fizikai működés területén. A noni juice ergogén potenciáljának további vizsgálatára egy kínai kutatók csapata állatkísérletet végzett. A kutatók régebbi egereknek adták a noni gyümölcslevet – 10, 20 és 40 ml / testsúlykilogrammonként -, majd fizikai állóképességi vizsgálataik során értékelték teljesítményüket fiatalabb egerek és idősebb állatok kontroll csoportja ellen, amelyek nem kaptak gyümölcslevet A “Phytotherapy Research” 2007. novemberi számában publikált megállapításaink szerint a régebbi egerek, amelyek noni juice-t kaptak, szignifikánsan felülmúltak a kontroll csoportban lévő régebbi egereknél, amelyek nem kaptak gyümölcslevet. A gyümölcslébe jutó régebbi egerek olyan előadásokkal fordultak elő, amelyek összehasonlíthatók voltak a kontrollcsoportban a sokkal fiatalabb egerekéivel. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy megállapításai “megerősítik a noni juice jelentett felhasználását a fáradtság leküzdése, az állóképesség javítása és az általános fizikai teljesítmény növelése érdekében”.

Elősegíti a sejtek egészségét

Először a Hawaii Egyetem noni juice-ből izolálva R.M. Heinicke, a prexeronin a xeronin alkaloid prekurzora, amely vegyület kulcsfontosságú szerepet játszik a sejtek egészségének fenntartásában. Heinicke tanulmányai arra engedtek következtetni, hogy az xeronin egészséges szintje elősegítette a szervezet sok fehérjének optimális működését. Elõzetes tanulmányai során megállapította, hogy a noni hatása a xeronin termelésére a gyümölcslevek hasznosak az ízületi gyulladás, ateroszklerózis, depresszió, gyomorfekély, magas vérnyomás, menstruációs görcsök, fájdalomcsillapítás és remegés kezelésében.

Meg tudott küzdeni a rákot

A “Herb-Drug Interactions in Oncology” szerzői Barrie R. Cassileth, K. Simon Yeung és Jyothirmai Gubili szerzők szerint korai állati és in vitro vizsgálatok azt mutatják, hogy a noni juó antitumor és immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hasznosak lehetnek bizonyos rák. Állatkísérletekben a noni gyümölcslé poliszacharidjait kombinálták bizonyos kemoterápiás szerek szuboptimális mennyiségeivel, növelve a túlélési időt és a gyógyító hatásokat a vizsgált személyeknél. Bár az American Cancer Society elismeri az előzetes tanulmányok ígéretes eredményeit, a szervezet ragaszkodik ahhoz, hogy végleges következtetések levonása előtt nagyobb léptékű vizsgálatokat kell végezni.

Táplálkozás a Noni Juice-ban

A tiszta noni juice kiszolgáló mérete 1 evőkanál. Ez az evőkanál 3,5 kalóriát, kevesebb mint 1 gramm szénhidrátot és kevesebb mint 1 gramm cukrot tartalmaz. Kis mennyiségben tartalmaz C vitamint, niacint, folsavat, kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és vasat is.