A wellbutrin és a celexa szedésének mellékhatásai

Áttekintés

Mind a Wellbutrin, mind a Celexa gyógyszerek az antidepresszánsoknak ismert gyógyszerosztályokban. A depresszió kezelésére alkalmazzák, és más típusú mentális betegségek és a dohányzás abbahagyásának kezelésére is ajánlható. Ezek a gyógyszerek csak vény nélkül kaphatók, és csak az orvos közvetlen gondozása alatt állhatnak. Néhány mellékhatás mind a Wellbutrin, mind a Celexa esetében jelentkezik.

A viselkedés és a hangulat változásai

Néhány, antidepresszáns gyógyszert szedő beteg, mint a Wellbutrin vagy a Celexa, megváltozhat a viselkedésben és a hangulatban, ami öngyilkossági gondolatok kialakulásához vezethet. A betegeket az első néhány hónapos kezelés alatt álló orvos szoros felügyelete mellett és az adag módosítása után kell kezelni. A Drugs.com szerint a betegeknek jelenteniük kell az új vagy súlyosbodó tüneteket az orvosuknak, például hangulat vagy viselkedésbeli változások, szorongás, pánikroham, alvászavar, vagy impulzív, ingerlékeny, agitált, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív , Még depressziósabbak, vagy öngyilkosságra gondolnak vagy bántalmazzák magukat. Az antidepresszánsok használata közben az alkohol ronthatja ezeket a hatásokat, ezért kerülni kell őket.

Szexuális diszfunkció

A Wellbutrin és a Celexa egyes szexuális diszfunkcióhoz vezethet. A betegeknél a szex, a csökkent ivarérettség, az impotencia vagy az orgazmus nehézségei jelentkezhetnek, jelentette a Drugs.com. A betegeknek ezeket a mellékhatásokat orvosával kell megvitatniuk, akik javasolhatják a gyógyszeres kezelés vagy dózis módosítását, vagy szexuális diszfunkció kezelésére szánt gyógyszert írhatnak elő. Ezek a mellékhatások átmenetiek lehetnek, és idővel csökkenhetnek, amikor a szervezet az antidepresszáns kezelésre alkalmazkodik.

Álmatlanság

Insomnia fordulhat elő Wellbutrin vagy Celexa szedése esetén. Az álmatlanságnak nehézségei vannak, vagy az éjszakai alvás elalszik. Az alvást kiváltó természetes gyógymódok közé tartoznak a meleg zuhany vagy kád, a meleg tej és a relaxációs technikák, például a meditáció. Ha az álmatlanság negatívan befolyásolja az életmódot, az orvos egy éjszakai alvástámogatást írhat elő.