Kiegészíti az izom atrófia visszafordítását

Áttekintés

Az izompazarlás és az atrófia sok betegségben és állapotban fordul elő. Néha olyan egyszerű, mint az elhúzódó immobilizáció, jelentős lokalizációs atrófiát okozhat az izmokban. Más esetekben a mögöttes okok súlyos és potenciálisan halálos kimenetelűek lehetnek, mint például a rákos cachexia vagy a HIV / AIDS-szel összefüggő pazarlás. Bármi legyen is az oka, a kiegészítő és az alternatív gyógyászat néhány hasznos megoldást kínál, amelyek segíthetnek az izom-atrófia visszafordításában és segítenek az izomtömeg visszatartásában.

A kreatin

A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a kreatin az egyik olyan kiegészítés, amely potenciálisan hasznos lehet az izom atrófia megfordításában. A kreatin egyike a fehérjék természetes összetevőinek. Étrendi termékekben, mint a hús és a hal, valamint az emberi test által előállított. A kreatin nagyon népszerű az izomgyengeség és atrófia számára, mivel a klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy a kreatin kiegészíti az izomgyengeséget és növeli az izomtömeget olyan betegeknél, akiknél az izom atrófiát okoz. Az atlétikai közösség igyekezett kihasználni ezeket az izomnövelő tulajdonságokat, de a vizsgálatok még nem bizonyították, hogy a kreatin valóban hasznos-e a sportolók számára vagy sem. A kreatin alkalmazása mellékhatásokhoz társulhat, mint például hányinger, hányás, hasmenés, súlygyarapodás és májműködés.

Csikorgó csalán

A Maryland Egyetem Orvosi Központja felsorolja a szúró csalánkat az étrend-kiegészítők között, amelyeket izom-atrophia esetén alkalmazhatnak. A csalán vagy az Urtica dioica egy olyan növény, amely Európa hideg észak-régiójából származik. Évszázadok óta használják a fájó izmok és ízületek enyhítésére. A csikorgó csípőt vagy helyileg alkalmazható vagy orálisan injekciózható infúziós teák formájában. Kapszula formában és gyógyszerkészítményként is kapható. Ennek oka, hogy az Urtica dioica előnyös az izom atrófia számára, mivel hatással van a test természetes izomépítő hormon tesztoszteronra. A csalán, amint azt a Planta Medica 1997 decemberében közzétett tanulmány említi, kötődik és csökkenti a Szex hormon kötő globulin nevű molekula koncentrációját. Az SHBG megköti a tesztoszteront, ezáltal csökkenti koncentrációját.

Fehérje por

A Maryland Egyetem Orvosi Központja is megjegyzi, hogy a megfelelő fehérjefelvétel elengedhetetlen az atrophizált izom újjáépítéséhez. Szintén létfontosságú a megfelelő kalóriabevitel vagy enyhe felesleg fenntartása ahhoz, hogy a szervezet állapotát pozitív nitrogén egyensúlynak nevezzék, ahol az izomépítés előnyben részesül. Adjon hozzá kiegészítő fehérjeporokat, hogy szükség esetén növelje a teljes kalória- és fehérjebevitelt.