Stabil labda gyakorlatok terhes nők számára

Áttekintés

A stabilitás vagy edzés labda egy könnyű, erős műanyag golyó, amelyet gyakorlatok elvégzésére használnak. A gyakorlott labda használata terhes nők számára is alkalmas, mivel a labda támogatást nyújt a hátsó és a fenékben – ahol a terhes nők terhességgel kapcsolatos törzseket tapasztalnak. Először válasszon ki egy stabilitási gömböt, amely lehetővé teszi térdének 90 fokos szögben történő ülését. Ez biztosítja, hogy a labda a megfelelő magasságban legyen a testedzéshez.

Ab Crunch

Egy általános félreértés az, hogy a terhes nők nem végezhetnek hasi gyakorlatokat a Fit Terhesség szerint. A stabilitási golyó lehetővé teszi, hogy elvégezze a gyakorlást, mert támogatja a hátát, miközben a hasi izmokat dolgozik. Kezdje a labdával egyenesen a lábával és lábával 90 fokos szögben. Lassan járd le a lábadat kifelé, és hátrafelé hajolsz, amíg a hát alsó része kényelmesen el nem ül a labdán. Csinálja ujjait a fejed mögött, és lassan felfelé roskad. Ha a gyomor instabillá válik a gyakorlat végrehajtása közben, akkor törölje át a törülközőt további segítségért. Végezzen el nyolc-tíz reprodukciót és két-három készletet. Ahogy folytatja az álló helyzetet, lépjen vissza a lábadhoz – ne próbálja megállni a felforduló helyzetből, mert a baba bump megakadályozhatja az egyensúlyt.

Guggolás

A stabilitási labda a neve alatt él ezzel a gyakorlattal, mert a labda segít a hasán tartani a földön. Míg a tipikus stabilitási gömbcsapolás során a labdát a hátára helyezzük, a terhességi stabilitási golyócsapás magában foglalja a labdát a gyomrához tartva, A lábad kissé több, mint a váll szélessége, és a labdát a hasa előtt tartja, A térdek leereszkednek a földre. Amikor közelebb kerülsz a padlóhoz, engedje le a labdát a földre, és használja a kezét a labdán, hogy támogassa Önt, mint a mosogató tovább. Nyomja a labdát és a fenék izmait, hogy felkeljen, és hagyja a labdát a földön. Akkor újra vagy újra felvenni a labdát, vagy felvenni a labdát, és ismételni ugyanazt a gyakorlatot. Ismételje meg nyolc-tíz alkalommal két-három készletet, attól függően, hogy a készség szintje.

Side Bends

Ez a gyakorlat a ferde izmok működését végzi, amelyek a hasrész mindkét oldalát körbezárják. Ez a testmozgás segíti ezeket az izmokat, amelyek terhesség alatt fájdalmasak vagy fájdalmasak lehetnek. Kezdje a stabilitási labdát. A lehető legmélyebben húzza ki a medencét, hogy egyenes vonalat készítsen a hátaddal – ez nehéz lehet, a terhesség hónapjától függően. Húzza ki a karját a mennyezetig, és csípje össze ujjait. Hajlítsa az egyik oldalra, amennyire csak kényelmesen képes, miközben belélegzik a c-görbét az oldalánál. Húzza ki a kiindulási helyzetbe, és két-négy alkalommal ismételje meg mindkét oldalon két készletet.

Vigyázat

Ellenőrizze az egészségügyi szolgáltatót, mielőtt elkezdődik egy edzőprogram, vagy ha egy ideig már távol volt a fitnessprogramoktól. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha a stabilitási labda gyakorlatok biztonságban vannak Ön számára a terhesség bármely szakaszában.