A legjobb vitamin-kiegészítők a nők számára

Áttekintés

Az összes nő 5 és 10 százaléka polycystikus petefészek-betegség szindrómát vagy PCOS-t tartalmaz, hormonális rendellenesség, amelyet az androgéneknek nevezett férfi hormonoknál szokásosnál nagyobb mennyiség jellemez. A betegség neve a petefészkek megjelenéséből származik, amelyeknek számos kis cisztaja van. A PCOS-nál alkalmazott nők gyakran inzulinrezisztenciával rendelkeznek, ami súlygyarapodáshoz, anovulációhoz, ovulációhiányhoz és teherbe eséshez és hirsutizmushoz vezet. Számosféle vitamint próbáltak csökkenteni az inzulinrezisztenciát és kiváltani az ovulációt.

Inosotol

Néha B-8-vitaminként ismert, az inosotol csökkentette az inzulinrezisztenciát és javította a PCOS-nal szenvedő nőknél a Virginia Commonwealth Egyetemen végzett vizsgálatot. Egy 2007-es olaszországi tanulmány, amelyet a Perugia Egyetem vezetett be, és az ólom szerzője, S. Gerli közölte, hogy az inosotol egy másik B-vitaminnal, folsavval, javított ovulációs funkcióval és magas sűrűségű lipoprotein szintekkel emelte a védekező “jó” koleszterin. A 14 hetes vizsgálatot 92 nő követte, a folsav csak fele a placebó, és az inozitol és a folsav kombinációjának fele. Az inozitol és a folsav az esetek 25% -ában ovulálódni kezdett, szemben a folsavat tartalmazó csoport 15% -ával.

Folsav

A Perugia Egyetemen végzett vizsgálatban az inozitol mellett a B-9-vitamin is ismert. A kettő kombinációja jobban működött, mint a folsav, a PCOS tüneteinek javítása érdekében. A folsav védő hatást fejt ki a korai terhesség idején előforduló idegcső-elváltozásokkal szemben, így a terhességet keltő PCOS-nál legalább 400 mg folsavnak kell lennie naponta.

D-vitamin

A Yale PCOS program szerint a D-vitamin az életmód-kezelési program részeként adható be a PCOS kezelésére, mivel a D-vitamin hiányának számos tünete is hatással van a PCOS-nal rendelkező nőkre. A tünetek közé tartozik az inzulinrezisztencia, a súly növekedése és a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Mind a D-vitamin, mind a kalcium csökkenti az inzulinrezisztenciát és csökkenti a PCOS-tüneteket. A Yale Egyetem jelenleg klinikai vizsgálatot folytat a D-vitamin és a kalcium PCOS-ben való alkalmazásáról.