A legjobb vonal letöltési arányok a csörgõsávok számára

Áttekintés

Mindegyik csaláncsévélőnek van egy speciális áttételi aránya, ami azt jelenti, hogy hányszor fordul el a csévélés, mint a nyél forgatásával. Egy numerikus érték fejezi ki az arányt. Például egy 5,4: 1 tekercsben a tekercs 5,4-szer fordul el a fogantyú minden fordulójában. Mindegyik arány egy speciális halászati ​​módot szolgál fel, amely attól függ, hogy a teljesítmény vagy a sebesség nagyobb-e.

Kis sebességű letöltés

Azoknál a körülményeknél, amelyek nem a sebességet igénylik, a 4: 1 arányú hajtóműarányok jól működnek. Ez különösen akkor igaz, ha nagy halat harcolunk nehéz felszereléssel. Emiatt sok sósvízi halászhorog van körülvéve. Ez az alacsonyabb arány sokkal nagyobb nyomatékot közvetít a fogantyúról a tekercsre, ami a halász számára nagyobb mozgásteret biztosít az izomnak a nagyobb és keményebb harcokban. Ha egy nagy hal kifut a hajó számára, azonban sokkal nagyobb forgatóerő-erőfeszítést igényel, hogy elakadjon és megtartsa a feszített vonalat.

Normál letöltés

Az 5,4: 1 áttétel aránya jó a teljes körű halászathoz, és számos csalihajlító tárcsán szabványos. Ez az arány viszonylag kiegyensúlyozott behajtási arány, amely jól működik számos halászati ​​feltételhez. Minden 5.4: 1 arányú tekercsek képesek kezelni a lassabb sebességet, hogy élő csali halászat igényel, és jól működik a lassabb mozgó forgattyús és a botot csali. Ugyanakkor képesek kezelni azokat a sebességeket, amelyeket a fodrászos csalások és más gyorsabb mozgó csalik igényelnek. Ezek az orsók elég gyorsak ahhoz, hogy megakadályozzák a laza vonalat, amely segíthet a halnak, hogy eldobja a horogot, mégis elegendő hatalommal rendelkezzen a nagyobb halak kezelésére.

Super nagy sebességű letöltés

A 7.1: 1 fölötti sebességfokozatokkal rendelkező csali öntvénytekercsek nagy sebességű tekercsek. Ezek az orsók nagyfokú ellenőrzést biztosítanak egy adott csalit visszakeresési sebessége fölött. A gyorsabb letöltési arány a 7.1: 1 tekercsben népszerű a “Run and Gun” típusú versenyeken, ahol fontos, hogy a halat a lehető leggyorsabban kapják meg. Ezek az orsók gyorsan mozgathatnak gyorsan mozgó csalikokat, mint pl. Fonó csalétek és lágy műanyag férgek, a vízen át a vadhúsok kirakásához. A gyorsabb vonalhivatkozások a casteknél napi több öntöttséget is jelentenek, ami több lehetőséget kínál a sztrájkra.