A sósvíznek a legjobb halászvonalai

Áttekintés

A sósvízi halászat speciális felszerelést igényel a sósvíznek a korróziós körülményektől való elviselésére, és alkalmas a hal széles választékának kirakására. A sósvíznek többféle típusú horgászvonala van. A legjobb halászcsíkok kombinálják az érzékenységet a halak harapásának érzésére, erőt nyújtva, hogy ellenálljanak a feszültség és a merevség által okozott töréseknek, hogy fenntartsák a húzást a visszanyerések során.

monofil

A monofilamentum sokoldalúsága és alacsony ára miatt népszerű választás a sós horgászok számára. A Bass Pro Shops szerint a monofil vonalak az összes horgászzsinór kétharmadát teszik ki 2010-től. A monofil hengerek gyártói együtt formázzák a nylonot, hogy egyetlen hüvelyt készítsenek. Ez a kialakítás erősséget és ellenállást kínál, miközben érzékenységet és nyújtást biztosít. A monofilament különböző erősségű és színekben kapható, így a halászhálóhoz illeszkedhet a halászati ​​feltételekhez és a halak méretéhez. A monofilamentum megtartja a vizet, ezért évente legalább egyszer cserélni kell, mert a vonal a tekercsig alakulhat és törékennyé válhat.

Fonott

A fonott halászati ​​vonalakat az 1990-es évek elején vezették be, és gyorsan népszerűvé vált. A Bass Pro Shops azt mondja, hogy a fonott horgászzsinódhoz több mint tízszer erősebb lehet az acél, így kiváló választás a sósvízi halászok számára, akik nagy sport halat keresnek. A vonalat a szintetikus szálak szövéséből készítik, hogy ultrarövid és érzékeny vonalat hozzanak létre. Egyes horgászok nehézséget okozhatnak a csomók kötésében, de ezt a vonal erőssége és érzékenysége túllépi. A fonott vonal költséges kezdeti beruházás lehet, de a vonal több halászati ​​utat fog tartani, mielőtt kicserélné.

Fluórkarbon

Dick Sporting Goods szerint a fluorozott szénhidrogén az egyik legjobb sósvízi halászvonal. Az erőt, a tartósságot, a merevséget és a láthatatlanságot egyetlen halászhálóra ötvözi. A vonal fluorid-polimereket tartalmaz, amelyek szénhez ragaszkodnak, és szinte láthatatlan a vízben, ami kevesebb spórolt halat eredményez. Tartós és ellenáll a sós víznek, mivel nem veszi fel a vizet, és nem érinti az ultraibolya sugárzás. Az érzékenységet a merevség és az alacsony nyújtás növeli, így mélyebb vízbe juthat.

magfúzió

A horgász szakemberek választják a fúziós vonalakat, hogy képesek legyenek a horogra helyezni a nagy sós vizeken. A fúziós vonalak fúziós eljárásból készülnek, amely eredményeként a mikroszálas nejlon összeolvad. A folyamat nagy érzékenységet, erőt és alacsony átmérőt eredményez. A fúziós vonalaknak elég merevsége van ahhoz, hogy egyszerű öntést és tartósságot biztosítsanak.