A végstádiumú mellrák jelei

Áttekintés

A végstádiumú mellrák szintén ismert a IV. Stádiumú mellrák, amely a betegség legfejlettebb stádiuma. Imaginis szerint egy női egészségügyi erőforrás, ebben a szakaszban a rák terjedt más szervek a szervezetben. A három leggyakoribb érintett terület a máj, a csont és a tüdő. Amikor ezek a területek érintettek, a végstádiumú mellrák legnyilvánvalóbb jelei mutatkoznak.

Tüdőtünetek

Imaginis szerint a mellrákban haldokló nők 60-70 százaléka tüdejében terjedt el. Az esetek 21% -ában a tüdő az egyetlen olyan hely, ahol a rák terjed. Vannak olyan esetek, amelyekben a nők nem tapasztalták a tüdőmetasztázisok tüneteit, csak a tüdő CT vagy röntgensugárán keresztül észlelhetők. A leggyakoribb tünetek a köhögés és a légszomj.

Csonttünetek

Kétféle csontáttét létezik: osteolytic és osetoblastic. A leggyakrabban érintett csontok közé tartoznak a karok és lábak hosszú csontjai, a kismedencei és a koponyacsontok, a csípőcsontok, a gerinc és a bordák. Ha oszteolitikus áttétek lépnek fel, a lábak, a csípő és a medence jellemzően érintettek, a rák olyan lyukakat képez, ahogyan a csontok elfogyasztják, Az oszteoblasztikus áttételek valóban növelik a csont ásványianyag-sűrűségét, ezáltal törékenyebb csontok keletkeznek, amelyek könnyen eltörhetnek. A Mayo Clinic szakemberei kijelentik, hogy a csontrák tünetei közé tartozik a fáradtság, az érintett terület csontja, a megmagyarázhatatlan vagy nem szándékos súlycsökkenés, az érintett terület duzzadása és gyengédsége. Imaginis szerint az emlőrákok 25 százaléka először a csontra terjedt ki.

Máj tünetei

A máj a harmadik leggyakoribb hely a mellrák metasztázisai számára. A Imaginis szakértõi szerint az áttétes emlõrákban szenvedõ nõk kétharmada végül más területeken terjedhet a májra. Míg a tünetek kezdetben finomak lehetnek, egyre nyilvánvalóbbá válnak, ahogy a rák előrehalad. Ezek a tünetek közé tartozik az étvágytalanság, a láz és a fogyás. A vérvizsgálatok meghatározhatják, hogy a mellrák mennyire terjed a májra.

Az agyrák tünetei

Dr. Alan Venook szerint minden rák terjedhet az agyba, azonban a tüdő- és emlőrák a leggyakoribb rák. Ha ez bekövetkezik, olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a homályos látás, fejfájás és szédülés. A rák terjedését rendszerint MRI-k vagy CT-vizsgálatok révén detektálják.