Mellékhatások a kén akne kezelések

Bőr irritáció

A kén számos pattanáskezelésben jelen van, beleértve az arcmosókat, krémeket, kenőcsöket és így tovább. Az elemet történelmileg az antibakteriális és a bőrsejtek forgalmi tulajdonságaira használják. Mivel a kén a bőr kiszáradását és / vagy pelyhesedését okozhatja, mellékhatások jelentkezhetnek a kéntartalmú pattanások kezelésénél. Figyelembe véve a kén akne termékén feltüntetett utasításokat, gondosan figyelje meg a bőrét az alábbi mellékhatások miatt, csökkentve az alkalmazást, ha szükséges.

A bőr elszíneződése

A kén erős kémiai tulajdonságai bőrirritációt okozhatnak, mint pl. Bőrpír, melegség, viszketés vagy hámlás. Ez jellemzően a kén jele, amely a sejtforgalmat ösztönzi és a beépített olajokat a bőrön elengedi. Ha az irritáció túl súlyos vagy kényelmetlen, akkor hagyja abba a terméket vagy kevésbé alkalmazza. Ez az irritáció néhány napos használat után is előfordulhat. Idővel általában növelheti az alkalmazást, mivel a bőr egyre jobban illeszkedik a kezelésbe. A szárítás vagy a bőrpír csökkentése érdekében nyugtató hidratálószert is alkalmazhat.

Fejfájás

Jelentős mennyiségű kén a pattanások kezelésére szolgáló termékekben a bőr elszíneződéséhez társult. Mivel a kén a sejtek forgalmát okozhatja, a forgalom területe fehér, szürke vagy akár fekete is lehet. Ha az elszíneződés idővel elterjed vagy nem javul, akkor hagyja abba a kénanyagot.

Egyéb aggodalmak

A kénnek erős szaga van, ami nem bánja a felhasználót. A szag végül fejfájást okozhat. Ha gyakori fejfájást tapasztal a kénszag miatt, kérdezze meg kezelőorvosát, ha illatanyagot adhat a kezeléshez, vagy ha gyengébb kéntartalmú oldatot lehet helyettesíteni.

Ismeretes, hogy az embernek kénre gyakorolt ​​hatása allergiás reakciót vált ki néhány embernél. Bár a reakció enyhe (bőrkiütés) és súlyos (légzési nehézség, légúti duzzanat, arckifejezés vagy csalánkiütés az arcon vagy a testen) terjedhet. Ha ezen tünetek bármelyike ​​bekövetkezik, szüntesse be a kén akne kezeléseinek használatát, mivel a tünetek mindegyik alkalmazással esetleg romlanak. Jelentős allergiás reakciók, különösen a légzés nehézségei orvosi ellátást igényelhetnek. A kén negatívan reagálhat a vényköteles pattanásokra, beleértve a Accutane-t vagy a Differin-et. Ha jelenleg ezeket a termékeket használja, forduljon orvosához a kén használata előtt, mivel jelentős irritáció léphet fel.