Szisztán szemcseppek mellékhatásait

Áttekintés

A Systane egy mesterséges könnycsepp, amelyet különböző típusú száraz szemek kezelésére használnak azáltal, hogy csökkenti az égési, csikorgási és irritációs érzést. A Systane szemcseppek többször is alkalmazhatók a nap folyamán, és számos különböző készítményben rendelkezésre állnak a pulton. Mint minden gyógyszer esetében, a Systane használatának mellékhatásai is előfordulhatnak.

Szemészeti mellékhatások

A Systane átmeneti vörösséget, viszketést és égést okozhat a telepítéskor. A látás átmenetileg elmosódhat, miután a Systane-t cseppentette a szemébe. A PatientsVille.com betegek által leggyakrabban előforduló szemészeti mellékhatások közé tartoznak a szemfájdalom és a szaruhártya gyulladása, vagy keratitis. Szemfertőzés is előfordulhat, különösen akkor, ha az üveg szennyezett. Az Eye-fájdalom vagy a látás változása, amely több mint néhány percig tart, komoly szemprobléma lehet. A betegeknél a betegeknél a kevésbé gyakori mellékhatások közé tartoznak a fényérzékenység, a duzzadt szemhéjak, a könnyezés, a megnövekedett intraokuláris nyomás és a szaruhártya Fekélyek és karcolások.

Allergiás reakciók

Mint minden gyógyszer, a Systane is okozhat allergiás reakciókat. Lehetséges allergiás reakciók közé tartozik a Drugstore.com szerint a légszomj, a szédülés, csalánkiütés vagy kiütés, a szem vagy az arc duzzanata, valamint vörös vagy viszkető szemek.

Egyéb mellékhatások

A Systane a kontaktlencséket túlságosan lágyabbá teheti, ha a Systane telepítése után túl gyorsan beillesztik, vagy ha a Systane a kontaktusok tetején a szemébe kerül. A PatientsVille.com-ban jelentett szisztémás tünetek közé tartoznak az idegrendszeri rendellenességek, a görcsök és a fül- és a gumi-fájdalom.