A citromolaj előnyei a bőrön

Antiszeptikus előnyök

A tisztaság és tisztaság frissítő érzései a citromolaj finom illatát írják le. A kereskedelemben kapható tisztítószerekben gyakran észlelt illat, a citromolaj használata kedvelt amerikai kedvence lett, dokumentált felhasználással egészen az ie 800-as évekig. A citromolajat a holisztikus orvosi gyakorlatok világszerte nagymértékben használják és termesztik, elsősorban Észak-Amerikában és A Földközi-tengeren. Az olaj kinyerését az éretlen gyümölcs héjának hideg kifejeződésével nyerik.

Csökkentő előnyök

A citromolaj antiszeptikus hatást fejt ki a bőr friss kisebb fertőzéseire, beleértve az aknust is. Alkalmazható kis mennyiségű citrom- és levendulaolajjal, amelyet egy tál vízzel hígítanak. Egyszerűen felszívja a felületi keveréket egy arcréteggel, és tartsa a sebet 10 percen át, javasolja a Colorado LMT, Carri Reichert. A hígítás megakadályozza az egyenes alkalmazásra szúró fájdalmat egy nyitott sebhez, így jobban tolerálható, a levendulaolajjal való kombináció megnyugtató hatást fejt ki. Kerülje el a nap után azonnal a citromolaj használatát a bőrön égés és viszketés következtében. A Clare Maxwell Hudson aromaterapeuta szerint a citromolaj hatékonyan fertőtlenítő hatású lehet a fejlécek által okozott bőrirritáció kezelésére. 10 csepp olajat 10 ml-re jojoba, majd a fejbőrbe masszírozva, éjszakára hagyva, és alaposan öblítik az ébredést.

Vírusellenes előnyök

Amikor a bőr zsírosvá válik, a citromolaj természetes tónuscserét biztosít, egyensúlyba hozva és megfiatalodva a bőrön, ha megfelelően használják. A természetes hordozóolaj, például a jojoba vagy a szója 1% -os citromolajjal való egyszerű hígítása biztosítja a szükséges összetevőket, hogy biztosítsa a bőr megfelelő felszívódását és behatolását, A boróka és a rozmaring citromolajjal történő összekeverése hordozóolajjal, mint bázis, jótékony kombinációt eredményez Formulát a cellulitisz elleni küzdelemhez. Speciális masszázs technikák a nyirok áramlását stimulálják és segítik a toxin eltávolítását a sejtekben, minimalizálják a cellulitikus megjelenést és gyulladást.

Nyugtató akció

A polifenoloknak nevezett vegyületeket citromolajban találják meg, és lenyűgöző antivirális tulajdonságot biztosítanak. Illatában a citromolaj hatékonyan kezeli a hideg sebeket. Christiane Northrup, M.D. azt javasolja, hogy citromolajat használjunk balzsam alakban az ajakra, amikor egy személy hideg érzést érez. A balzsam használata naponta többször is rontja a megjelenés minden jeleit, és általában 6 napon belül teljesen gyógyul.

A száraz időjárási körülmények pusztítást okozhatnak a bőrön, különösen a könyökök, a lábak, vagy akár a kezek körüli erős foltok esetén. Ha néhány csepp glicerinnel keveredik, és ezeket a területeket bedolgozza az ágy előtt, felfrissül, sima, megnyugtatóbb, egészségesebb bőrrel ébred fel, a New York-i bőrápoló szakember, a Lia Schorr szerint. A citromolaj C-vitaminban gazdag, amely az egészséges bőrápolás és wellness szükséges eleme.