A szteroidok mellékhatásai

Genetikai kár

A “tren szteroidok” szleng kifejezés a trenbolon alkalmazására utal, az 1963-ban kitalált teljesítményjavító szer azt mondja: “Előrehaladások a környezeti biológiában.” Ez az állatgyógyászati ​​készítmény növeli az izomméretet és a kalória étvágyat az állatokban. A sportolók, mint például a testépítők és a súlyemelők, használják a tren szteroidokat, hogy javítsák fizikumukat és javítsák erejüket. Ezek a szerek megváltoztatják a test természetes testoszteron rendszerét, amely felelős a fejlődésért és a növekedésért. A trenbolon sokkal hatékonyabb, mint a tesztoszteron, de rövid távú reakciókat és hosszú távú hatásokat is okozhat.

Fizikai változás

Az “Advances in Environmental Biology” folyóiratban leírt 2007-es jelentés tesztelte a tren szteroidok hatását az emberi limfocitákra vagy fehérvérsejtekre. Ezek a sejtek, amelyeket Petri-csésze-tenyészetben tartanak, ritkán abnormálisak. A trenbolon hozzáadása azonban drasztikusan megnövelte az abnormális sejtek számát. Ez a növekedés a kromoszomális szerkezet változását jelenti. Az ilyen változásokkal járó legtöbb sejt elpusztul. A túlélő sejtek azonban genetikai változásokat okozhatnak a gazdaszervezetben és az utódokban.

Kémiai változás

Egy 2007-es tanulmány, amelyet H. K. Hotchkiss a “Toxicology Letters” című folyóiratban ismertetett, a trenbolon hatását vizsgálták női patkányokon. A születés előtti tren szteroidoknak kitett fetisek megjelenése késleltette a pubertást és a deformált nemi szerveket. A trenbolon hasonló fizikai változásokat okoz a hím patkányokban. A 2002-es jelentés a Toxikológiai Tudományokban azt mutatta, hogy a tren szteroidok csökkentették a mellékveséket. Ez a tanulmány azt is jelezte, hogy a trenbolon sokkal hatásosabb volt, ha a bőrön keresztül, mint a szájon keresztül adták be. Ez a megállapítás magyarázatot adhat arra, hogy a testépítők tipikusan a tren szteroidokat használják a házi készítményekben alkalmazott transzdermális készítményekben, mondja a Toxicology Letters. & Rdquo

Viselkedési változás

Az 1999-es kísérlet a “Journal of Animal Science” -on felajánlotta a steer hús lipidtartalmát. A lipidek közé tartoznak a természetes vegyi anyagok, mint a zsírok, vitaminok és szterinek. A koleszterin különösen fontos szerepet játszik a lipidben, mivel potenciális szerepet játszik a szívbetegségben. A trenbolonpelletet gyakran beültetik a steersbe, hogy növeljék növekedésüket. Az ilyen implantátumok sajnos növelik a steakben jelen lévő koleszterin tartalmat. Az emberek a szteroidadalékokat közvetlenül a steakből is felszívhatják, mondja a Journal of Animal Science. & Rdquo

Immunszuppresszió

A “Nemzetközi Kémiai Biztonsági Program” által leírt két jelentés megfigyelte a tren szteroidok által kiváltott viselkedésbeli változásokat. A férfi és női patkányok trenbolon aktív metabolitjait kapták: 17-alfa-trenbolon vagy 17-béta-trenbolon. A hímek, de nem a nőstények, kábítószer okozta viselkedési változásokat mutattak ki. Ezek a patkányok gyakran nyálkálnak és fogyasztanak több ételt, mint a kontrollok.

Egy 2007-es vizsgálat a “Journal of Toxicology and Environmental Health” című szakvéleményben a tren szteroidok immunrendszerre gyakorolt ​​hatását értékelte. A hím patkányok vagy trenbolont, tesztoszteront vagy sóoldatot kaptak. A késleltetett típusú túlérzékenységi teszt immunfunkciót mért. Ehhez a teszthez potenciális allergén kerül a bőr alá, és a kiütés megjelenése 72 órán belül pozitív reakciót jelez. A pozitív reakció a normális immunitást jelzi. A tren szteroidot kapott patkányok kevesebb mintát mutattak, mint a tesztoszteron vagy a sóoldat.