Softball kondicionáló fúrók

Áttekintés

A softball játékosnak nem kell nagy távolságokat futtatni, vagy a labdát 300 fontot kell megnyomnia ahhoz, hogy sikeresen játsszon, de fel kell készülnie a testére a játék nehézségeire. A softball magában foglalja a sprintelést és a dobást, mindkettő intenzív izomösszehúzódást és bizonyos anaerob fittséget igényel. A softball játékos rendszeresen javíthatja a kondícióját a kondicionáló gyakorlatok elvégzésével. Ez segíteni fog egy játékosnak abban, hogy kihasználja a lehetőségeit, és elősegítheti a sérülések megelőzését.

Hosszú dobás

Az off-season és az előszezon alatt egy softball játékosnak készítenie kell a dobó karját a versenyszezonra. Ez magában foglalja a kar erősítését, különösen a vállát, hogy megakadályozzák a dobás okozta sérüléseket. Ez segíthet növelni a dobási sebességet. A hosszú lökés rendszeres játékmenete az egyik módja ennek a célnak a megvalósításához. Két játékos találkozik egymással, és elkapja a játékot, körülbelül 20 yard távolságban. Minden 10-20 dobás után az egyik játékos 5 méterre mozog, amíg azok 40-50 yarddal vannak egymástól.

Progresszív fúrógép

A progresszív baserunning fúró előkészíti a softball játékosokat, hogy a lehető leggyorsabban megpróbálják a bázisokat megmozgatni, mikor egyszeri, kétszeres, háromszoros és belsejében otthon fut a játékok során. Erősíti a lábizmokat, megterheli a szív- és érrendszer működését, segít a sprint-technika javításában. A játékosok egy sorot alkotnak a házi tányér mögött a fúró elindításához. Az első, sorban lévő játékos az otthoni lemezről az első bázisra indul, majd a vonal hátuljára, majd a második játékosra és így tovább. Amikor az első játékos ismét felfelé tart, az otthoni lemezről az első bázisra indul, és folytatja a második bázist, mielőtt kijutna a vonal hátulján. A többi játékos ugyanezt teszi. Ezután harmadik bázisra futnak, végül a bázisok körül.

Előre-hátra agilis fúró

A softball játékosok, különösen az infielderek és az outfielders, az agilitás javítására kell törekedniük, mert gyakran fel kell gyorsítaniuk, lassítaniuk és változtatniuk kell. Az előretekeréses agility fúró elérte ezt a célt. A fúrást öt kúp alakú, “W” betűs alakban állítjuk be, az első, a harmadik és az ötödik kúp a W tetején lévő pontokat képezi, a második és a negyedik kúp pedig a alsó. A játékos az első kúpra indul, a két kúpra átlósan átlósan, a harmadik kúpra átlósan megérint, a negyedik kúpra visszahúzódik és végül az ötödik kúppal megy keresztül.