A legjobb cukorbetegség-kiegészítők

Áttekintés

Amerikaiak milliói szenvednek a cukorbetegség krónikus állapotától, és sokan természetes vagy alternatív kezeléseket, beleértve a kiegészítőket is. A Nemzeti Egészségügyi Intézmények Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Intézete szerint fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát, ha kiegészítő vagy alternatív gyakorlatokat tervez a cukorbetegség ellenőrzésére, mivel az előírt gyógyszeres kezelés folytatásakor szükség lehet a dózis módosítására Attól függően, hogy mely kiegészítőket választasz.

Gyógynövény kiegészítők

A gyógynövényes és botanikai kezeléseknek hosszú népi-orvosi története van, és a Reader’s Digest könyv, a “759 Secrets for Beating Diabetes” felsorolja azokat, amelyek a vércukorszint csökkentésére szolgálnak. A Gymnema Sylvestre, a hindi növény, amely azt jelenti, hogy “cukor romboló”, hatalmas erőfeszítésnek tekinthető a vércukorszint szabályozására. A keserű dinnye hasonló hatást fejt ki, amelyet a bélben lévő cukorfelszívódás blokkolásával érnek el. A tüskés körte kaktusz gyümölcslé, por vagy az egész gyümölcs, és olyan tulajdonságokat tartalmaz, amelyek hasonlóak az inzulinhoz. A Fenugreek növeli az inzulinérzékenységet és csökkenti a koleszterinszintet, ami segít a vércukorszint szabályozásában étkezés után. A ginseng lassítja a szénhidrátok felszívódását és megnöveli az inzulin szekrécióját, a Reader’s Digest szerint a Torontói Egyetem kutatói ismételten tesztelték placebóval szemben, és a ginseng kapszulák bizonyították, hogy a vércukorszintet 15-re csökkentik 20 százalék.

Vitaminok

Az American Diabetes Services, a cukorbetegség tesztelésére szolgáló nagy szállítója szerint a cukorbetegek számára előnyös lehet néhány vitamin hozzáadása a diétaikhoz: az A-vitamin vagy származéka, a béta-karotin, a B6-vitamin, ami különösen alacsony a nők étrendjében; B9, más néven folsav, a sejtnövekedés egyik fontos tápanyaga, a C-vitamin, amelyet a NIH mond, létfontosságú a vérplazmához, a D-vitamin, amelyet természetes módon a napfénynek kitett, és az antioxidáns E-vitamin.

Ásványok

A magnézium és a króm ajánlott a vércukorszint csökkentésére mind a Reader’s Digest, mind az American Diabetes Services esetében. A króm fontos nyomelem, amelyet a szervezetnek megfelelően kell működtetnie, de ha nem megfelelően ellenőrzik, akkor a vércukorszint túl alacsonyra csökkenhet, és míg a Nemzeti Kutatási Tanács szerint az 50-200 mcg alacsony dózisú biztonságos, a Nemzeti Intézetek Of Health (NIH) figyelmeztet, hogy a nagy dózisok veseműködési problémákat okozhatnak. Hozzáteszi, hogy a vizsgálati eredmények össze vannak hangolva ezekkel az ásványi anyagokkal, “bár a kutatók azt találták, hogy a nagy magnéziummal bevitt diéta csökkentheti a cukorbetegség kockázatát.” Az American Diabetes Services szerint a kalcium, a réz, a vas és a cink is előnyös lehet a cukorbetegek számára .

Egyéb kiegészítők

Az omega-3 zsírsavak olyan élelmiszerekben találhatók, mint a hal, a növényi olaj, a búzacsíra és a dió, és fontosak a testi funkciókhoz, mint az emésztés, az izommozgás és a véralvadás. Bár nem bizonyították, hogy befolyásolja a szervezet vércukorszintjének szabályozását vagy a teljes koleszterin szintjét, az NIH szerint alacsonyabb trigliceridszintet eredményeznek. Egy omega-3 zsírsav, az alfa-liponsav (ALA) egy olyan antioxidáns, amely az Reader’s Digest szerint javította az inzulinérzékenységet. Az NIH azonban figyelmeztet arra, hogy “Mivel az ALA túlságosan is csökkentheti a vércukorszintet, a cukorbetegeknek nagy figyelmet kell fordítaniuk a vércukorszintjükre.” Az antioxidánsok egy másik csoportját, a sötét csokoládét és teát tartalmazó polifenoloknak nevezik. Pozitívan befolyásolják a szervezet glükózszint szabályozását és hatékonyan inzulint alkalmaznak, a polifenolokat jelenleg vizsgálják tovább.