A nők önvédelemre a legjobb harcművészetek

Áttekintés

A világ veszélyes hely lehet a nők számára. A nők nap mint nap erőszakos bűncselekmények áldozatai, mint a szexuális zaklatás és a családon belüli erőszak. Sok nő érdekel, hogy megtanulják, hogyan védekezzenek az erőszakos helyzetek ellen, ám gyakran nem tudják, hol forduljanak. A harcművészeti órák olyan helyek, ahol a nők képesek a mentális és fizikai készségeket fejleszteni, hogy megvédjék magukat a támadásoktól. A női önvédelemre a legjobb harcművészetek közé tartozik a Tae Kwon Do, a Krav Maga, az Aikido, a brazil Jiu Jitsu és a Jeet Kune Do.

Tae Kwon Do

Tae Kwon Do Koreából származik, és a világ egyik legnépszerűbb harcművészete. A Tae Kwon Do kifejezést “a rúgás és a lyukasztás módjának” fordítják le. Ezt a stílust gyakran olyan sportnak tartják, amely a harcművészeti versenyeken, sőt az olimpián is látható. Azonban a Tae Kwon Do számos hatékony önvédelmi technikával rendelkezik. A Tae Kwon Do különösen alkalmas a nők számára, mert a művészet hangsúlyt fektet a rúgásra. A férfiaknak általában több a felső test ereje, mint a nők, és ez a tényező a nőket sebezhetővé teheti egy támadásban. A Tae Kwon Do a nőket egy pusztító rúgos fegyverrel ruházza fel, amely segíthet a férfi támadók erejének leküzdésében.

Krav Maga

A Krav Maga olyan izraeli művészet, amely népszerűvé vált. Ez az izraeli Védelmi Erők hivatalos önvédelmi rendszere, és tanítja a gyakorlóit, hogyan kell kezelni a fegyveres és fegyvertelen támadásokat. A nők részesülhetnek a Krav Maga előnyeiből, mivel ez a rendszer gyakorlása segíti a tanulókat, hogy mentálisan és fizikailag, durva körülmények között is működjenek. A Krav Maga felhatalmazhatja a nőket arra, hogy megvédjék magukat az olyan erőszakos helyzetektől, mint a szexuális támadások. A nők megtudhatják, hogy testük különböző részei, például a könyök és a térd, szükség esetén fegyverekké válhatnak.

Aikido

Az Aikido egy japán harcművészet, amely ellentétben áll a legtöbb más stílusgal. Sok más harcművészetet kemény, lineáris stílusnak tekintünk, amely erővel kényszerül. Az Aikido diákjait azonban arra tanítják, hogy átirányítsák a támadó erejét és használják fel ellene. Az aikido előnyös a nők számára, mert nem igényli, hogy a nők erősebbek legyenek, mint a férfi támadók, hogy megvédjék magukat. Az Aikido számos közös záró- és dobási technikát tanít, amelyek segíthetnek a nőknek a veszélyes helyzetek elkerülésében.

Brazil Jiu Jitsu

A brazil Jiu Jitsu immár népszerűvé vált az Ultimate Fighting Championship franchise kezdete óta. Az UFC számos versenyzője a brazil Jiu Jitsu-t használja a mérkőzéseikben. Bár a legtöbb nő valószínűleg nem érdekli az UFC-gyűrű bejutását, a brazil Jiu Jitsu küzdőségei hasznosak lehetnek a nők számára. A szexuális támadások és a nők ellen elkövetett egyéb támadások gyakran a helyszínen végződnek. A brazil Jiu Jitsu nagy hangsúlyt fektet a földi harcra, amely segíthet a nőknek megtanulni, hogyan védekezhessenek, amikor a férfi támadók alá tapadnak.

A Jeet Kune Do-t a híres harcművész, Bruce Lee alapította. Lee vágya volt, hogy a legjobb, leghatékonyabb harcművészeti technikákat vegye fel a különböző stílusokból, és összekapcsolja őket egy harci rendszerbe. A Jeet Kune Do tanítványai tanítanak a támadások leghatékonyabb kezelésére. Jeet Kune A tanulók megtanulják, hogyan érjék el a támadó legközelebbi célpontját a legközelebbi fegyverrel, amellyel rendelkeznek. Az ujjával támadó támadó a Jeet Kune Do védelmi példájaként szolgálna. A Jeet Kune Do egy jó művészet a nők számára, mert megtanulja a nők számára, hogyan lehet elkerülni a veszélyes helyzeteket a lehető leggyorsabban, mielőtt a veszélynek lehetősége van esni.

Jeet Kune Do

Készítmény

Fel kell készülni a nők számára, hogy megvédjék magukat az erőszakos támadásoktól. Vannak harcművészeti órák szinte minden városban, amelyek segíthetnek a nőknek megtanulni a szükséges készségeket a veszélyes helyzetek megelőzésére és meneküléséért. A legjobb megoldás a nők megfelelő önvédelmi osztályának megtalálásához az első lépés egy harcművészeti stúdióba, és megpróbálhat egy osztályt. A harcművészetek kipróbálása életmentő döntés lehet.