Radon gázmérgezés jelei

Épületmonitorok

A radon expozíció nagyon mérgező és veszélyes az egészségre nézve. Valójában az Egyesült Államok Általános Sebésze 2005-ben országos egészségügyi tanácsadást adott ki a radon expozíció tekintetében. A radon színtelen és szagtalan gáz, ami rendkívül nehéz észlelni. Proaktívnak kell lenned, és meg kell tanulnod a radon expozíció kockázatának azonosításához szükséges legjobb módszereket, hogy megakadályozzuk a radon mérgezés negatív következményeit.

Fizikai tünetek

A radon expozíció mennyisége nem biztonságos. Ráadásul szinte lehetetlen azonosítani a radon jelenlétét felügyeleti eszköz nélkül. Mivel a radon mindenütt beltérben, kültérben stb. Van jelen, az EPA-nak koncentrációs küszöböt kellett beállítania. Az EPA 2 pico curies per liter, vagy pCi / L és 4 pCi / L radonszintet teremtett a háztartás vagy az épület javítására a radonszennyezés kiküszöbölésére. Az otthonában elhelyezhető eszközök folyamatosan figyelemmel kísérik a radonszinteket, vagy ellenőrizheti a szinteket rendszeresen. A Radon Center azt javasolja, hogy az egyének minden új otthont teszteljenek, mielőtt megvásárolnák őket, és folyamatosan figyelemmel kísérik a szinteket.

Tüdőrák

A radon egy olyan radioaktív elem, amelyet az urán károsodása okoz, és amely egészségügyi következményekkel járhat. Ismert rákkeltő anyag, mivel az ionizáló sugárzás módosíthatja a DNS-t, és mutációt és egyéb káros hatásokat okozhat. Mivel a radon szagtalan gáz, a legtöbb ilyen káros hatás jellemzően megfigyelhető a tüdőben. A Centers for Disease Control szerint a radonmérgezésnek nincsenek ismert fizikai tünetei vagy tünetei, ami megnehezíti az azonosítást. A Radon Center azonban megállapítja, hogy a tüdőproblémák, mint például a tartós köhögés, a zihálás, a nehéz légzés és a tüdőfertőzés, radon expozícióból eredhetnek. Ezek a tüdőrák korai jelei is. Kérjük, mondja el orvosának, ha ilyen tüneteket tapasztal, hogy alaposabb diagnosztikai értékelést végezhessen.

A CDC kijelentette, hogy a radon expozíció a dohányzás mögött a tüdőrák második legfőbb oka. Az EPA szerint azonban, ha soha nem füstölte meg a cigarettát, hanem 4 pCi / L radonszintnek volt kitéve, a tüdőrák kialakulásának kockázata hasonló a balesetveszélyhez. Ez a kockázati szint megegyezik az 1000 ember közül hétből, akik radon expozíciójuk alapján fejlesztenék a tüdőrákot. Ha Ön jelenleg vagy korábban dohányzóként radon expozícióval rendelkezik, a tüdőrák kialakulásának kockázata sokkal magasabb. Ha tüdőrák-klaszter van a területeden, talán ez a magas épületek radonszintjeinek jele. Védje a tüdejét és egészségét azáltal, hogy tisztában van a radon kockázataival az otthonában és a munkahelyén.