A bórsav mérgezés tünetei

Áttekintés

A bórsavval való véletlenszerű expozíció bórsav mérgezéshez vezethet. A bórsav a peszticidekben, antiszeptikában és egyéb anyagokban szokásosan alkalmazott toxin. Sürgősségi orvosi ellátás szükséges mindenki számára, aki a bórsav mérgezés tüneteit mutatja, hogy csökkentse a potenciálisan halálos szövődmények kockázatát.

Hasmenés

A hasmenés olyan sürgető, ismétlődő bélmozgásokat eredményez, amelyek vizes székletet termelnek. A bórsav mérgezés miatt hasmenéses emberek hasi fájdalmat, görcsöt, kellemetlenséget vagy puffadást is tapasztalhatnak. A tartós hasmenés dehidratálódást okozhat a szokatlanul magas folyadékszint kiválasztása miatt. Azok a személyek, akik a krónikus hasmenés következtében megszáradnak, tünetei lehetnek a szomjúság, fáradtság, szájszárazság, szédülés, fejfájás vagy eszméletvesztés tüneteinek.

Kék-zöld vomit

A bórsav mérgezéssel kapcsolatos egyik elsődleges tünete a MedlinePlus szerint kék-zöld anyag hányik. Azok, akik hányni kezdhetnek, hányingennek érezzék magukat, és általában gyomor diszkomfortuk vagy csökkent étvágyuk van.

Bőrkiütés

A bórsav mérgezést követően az emberek vörös, irritált bőrfelületeket alakíthatnak ki a szervezetben. Súlyos bőrreakció, például bőrhámlás vagy hólyagképződés is előfordulhat, a Marylandi Egyetem Orvosi Egyetem jelentése. Az érintett bőrterületek lehetnek érzékenyek vagy érzékenyek az érintésre.

Álmosság vagy láz

A bórsav magas vérszintje az ezt a toxinnak való kitettséget követően lázat okozhat az érintett betegekben. A láz egy személy testhőmérsékletének növekedését eredményezi, és fejfájást, bőr- vagy arcpuhlást, hidegrázást vagy izzadást okozhat. Bizonyos emberek fokozott álmosságot vagy fáradtságot is tapasztalhatnak a bórsav mérgezés tüneteinek. A túlzott fáradtság megnehezítheti az ember számára, hogy a normál napi interakciók során figyelmet szenteljen vagy koncentráljon.

A bórsav mérgezés tünete lehet az izomgörcsök kialakulása. Az emberek észrevehetik, hogy a kezükben, karjában, lábában vagy lábában lévő izmok önkéntelenül rángatóznak, összehúzódnak vagy rázkódnak, a MedlinePlus jelentései. Súlyosabb izomgörcsök, például görcsök vagy görcsök is előfordulhatnak, és az érintettek tudatvesztést okozhatnak.

Izomgörcsök