A lactobacillus túlnövekedésének tünetei

Áttekintés

A Lactobacillus egy természetes módon előforduló baktérium, amely egy nő hüvelyében található. Ezeknek a baktériumoknak a túlnövekedése – a citolitikus vaginosisnak nevezett állapot – megzavarja a normál hüvelyi környezetet, ami savasabbá válik. A lactobacillus túladagolás tünetei utánozhatják azokat a nőket, akik a Candidas albicans baktérium által okozott hüvelyi élesztőfertőzésben szenvednek. A lactobacillus azonban nem reagál a hagyományos gombaellenes élesztő fertőzés kezelésére. Ha a lactobacillus túladagolás tüneteit észleli, forduljon orvoshoz.

Hüvelyi viszketés

A hüvelyben lévő magas laktobacillusok irritálhatják és gyulladják fel ezt az érzékeny testrégiót. Ennek következtében a nők intenzív, tartós hüvelyi viszketést tapasztalhatnak a lactobacillus túlnövekedés tüneteinek, az egészségügyi szakemberek szerint a DermNet NZ. A vulvar vagy a hüvelyi bőr jelenléte abnormálisan vörös lehet a fertőzés miatt. Az irritált hüvelyi bőr gyakori karcolódása súlyosbíthatja a gyulladásos tüneteket, és hozzájárulhat a hüvelyi szövetek érzékenységéhez vagy kellemetlen érzékenységéhez.

A fájdalom urining vagy szexuális kapcsolat során

A lactobacillus túlnövekedése által okozott hüvelyi gyulladás növelheti a nõ érzékenységét az érintésre. Az emelkedett hüvelyérzékenység bizonyos nők vizeletében vagy szexuális kapcsolatai során fájdalmas érzést okozhat, mondja a Virginia Egyetem egészségügyi szakemberei. A vizelés alatt égő vagy szúró érzés tapasztalható, amely súlyossági fokozatok között enyhe vagy súlyos lehet. A szexuális együttérzés során jelentkező fájdalom bizonyos nőknél a libidó átmeneti csökkenését eredményezheti. A lactobacillus túlnövekedés ezen tünetei lehetnek alternatív fertőzések, pl. Húgyúti vagy szexuális úton terjedő fertőzések jelei is. Ha érintett, azonnal forduljon orvoshoz.

Hüvelyváladék

Ha emelkedett vaginális szintje van a lactobacillusban, szokatlan hüvelyváladékot alakíthat ki, mint ennek a fertőzésnek a tüneteit. A hüvelyi elváltozás abnormálisan bőséges lehet, és fehér színű lehet, a DermNet DZ szerint. Alternatív megoldásként, bizonyos nők az UVA szerint a vékony, vizes hüvelyi kisülést, mint a lactobacillus túlnövekedés tüneteit alakíthatják ki. Ezek a tünetek jellemzően megmaradnak és súlyosbodnak, amíg megfelelő kezelést nem kap.