A legjobb csali és csalik a patak pisztráng

Áttekintés

A pisztráng pisztráng, a pisztráng natív formája hideg, tiszta, tavasszal táplált folyókban és tavakban található az Egyesült Államokban és Kanadában. A fly-horgász, patakhalász kedvence a legegyszerűbb pisztrángfajok közé tartozik a halászfelszerelés használatával. Ezeket könnyű fonásra és mesterséges csalikra vagy élő vagy előkészített csalikra is lehet fogni. Óvatos és szeszélyes, a patakhalászathoz való halászat bizonyos finomságot és gondosságot igényel a csali bemutatásában.

Csalihal

A póréhagyma számos élő csalétekbe kerülhet, beleértve a földigilisztákat, a májfürtöket, a különböző szárnyaslárvákat, a viaszférgeket, a szöget és a tücsköket, a minnows és a fish eggs. Ezek a csalik a legmegfelelőbbek a 6-14 méretig terjedő horgokkal, attól függően, hogy milyen élő csalit használnak. A nagyobb barna pisztrángot elkaphatják a hidegvízbe jutó póréhagymák, amelyek ősszel ívik.

Előkészített csali

Elkészített pisztrángcsalik is használható a patak pisztráng elkapására. Ezek általában egy tészta anyagból állnak, akár otthoniak, akár kereskedelmi forgalomban csomagolva, kis darabokká vagy golyókká alakíthatók. Ezek a dátumok gyakran sajtokon alapulnak, bár a házi fajták tartalmazhatnak olyan összetevőket is, mint a kukorica, a gabonafélék és még a marshmallows. A Berkeley például jó kereskedelmi pisztrángcsalit.

Mesterséges csalik

A pisztráng pisztráng nem olyan válogatós, mint más pisztrángfajok, amikor mesterséges csalikról van szó. A kanál csalik, a spinnerek és a jigs mind használhatók a patakhalászathoz, feltéve, hogy könnyű vezetők, és jól mutatják a halat. A kanálcsalik viszonylag kicsi legyen aranyban vagy ezüstben. A spinner csalik, próbálj ki Meppet, kék rózsát vagy kakas farok. A kis jigseknek színeseknek kell lenniük, hogy vonzzák a figyelmet.

Fly Fishing

A legelterjedtebb halakkal rendelkező halak közül a patakpogó könnyen felvihető a különböző legyekbe. Amikor a patakhalászathoz halászni, a legjobb, ha úszó vonalat használ. A száraz legyek, mint például az Adams, a Royal Wullf, a Stimulators és az Ant legyek jó választás a patakhalászathoz, míg a Mayfly, a Caddis Fly, a Mosquito, a Renegade, a Black Ant és a Griffiths Gnat és a Hopper legyek jól működnek a tóhalászat számára. Amikor a patak pisztráng nem táplálkozik a felszínen, a vizes legyek és a nymphák, mint például a gyapjas farkas, a herceg vagy a farkas nymphja, sikeresebbnek bizonyulhatnak. A színes szalagok a marabou tollal vagy a mylar tinselrel is hatékonyak lehetnek.