A varicella tüdőgyulladás jelei és tünetei

Áttekintés

A tüdőgyulladás olyan tüdőbetegség, amelyet baktériumok, vírusok, gombák és bármely más olyan betegség okozhat, amely betegséget okozhat. A betegségellenőrzés és -megelőzés központjai (CDC) szerint a pneumonia a hatodik vezető halálok az Amerikai Egyesült Államokban a Penumonia által okozott varicella-vírus ritka, de a közösségben szerzett betegségben fordul elő. A Varicella-vírus felnőtteknél csirkehimlő és zsindelyt is okoz, ezért gyakran csirke tüdőgyulladásnak is nevezik. Mint más tüdőgyulladást okozó orgnizmusok is, a Varicella-vírus enyhe és súlyos tüneteket okozhat a betegekben. Gyakran anti-vírusos és gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel kezelik.

Mellkasi és torokfájás

A Varicella pneumonia fertőzések mellkasi fájdalmat és nehézlégzést okozhatnak – vagy nyelési fájdalmat okozhatnak a torokban. A krónikus köhögés az izomtörés miatt ronthatja a mellkasi fájdalmat. A mellkasi fájdalom olyan súlyos lehet, hogy a rendszeres mellkasi izmokat nem használják, hanem a kiegészítő légző izmok használatát. A Merck kézikönyv megjegyzi, hogy a tüdőgyulladás okozta köhögés nyálkahártyát vagy váladékot okoz idősebb gyermekekben és felnőttekben, míg a fiatalabb gyermekek, a csecsemők és az idősek általában száraz köhögés. Torokfájás is előfordulhat, ha a fertőzés megkezdődik, vagy a torkon terjed.

Folyadék a tüdőben

A tüdőben a Varicella tüdőgyulladás okozta folyadék a mellhártyagyulladás, vagy a tüdő bélése során jelentkezhet, mint a Merck Manual. Néhány pleurális effusions nem okoz tüneteket, míg mások mellkasi fájdalmat okoznak, ami enyhe diszkomfort vagy éles, szúró fájdalom lehet. Ha a fájdalom a légzés során rosszabbodik, ez azt jelzi, hogy a tüdőgyulladás gyulladást okozott a tüdők pleurális térében. Bizonyos esetekben a fájdalom csak a gyulladás területére érezhető, más betegeknél a nyak, váll és más területek is utalnak a fájdalomra.

Légzési hangok

A légzési hangokat gyakran használják a tüdőgyulladás diagnózisának részeként. A Varicella-tüdőgyulladással fertőzött tüdő lebeny vagy oldala gyakran csökkentette a légzést, magyarázza PakMediNet.com. Ha folyadék van a tüdőben, a légzés is gyors és sekély lesz. A tüdőgyulladás klasszikus jele a mellhártyagyulladás. Bár ez nem fordulhat elő minden betegnél, a súrlódási dörzsölés a légzés alatt, mindkettő lejáratakor és inspirációban okozza a “légzés” vagy a “reszelés” hangját, amint azt a Merck kézikönyv leírja. A szívhez közeli mágus súrlódási hangokat összekeverik a pericarditissel vagy a szívvel körülvett zsák gyulladásával.