Az alkar tendinitis tünetei

Oldalsó fájdalom és gyengédség

Az alkar daganatos tüneteit a tenyér felfelé nézve írja le. A tendinitis gyakran használatos a fájdalom osztályozására többféle ín sérülés vagy betegség esetén. Pontosabban, a tendinitis egy személy ínének gyulladása, amely gyógyítható a kezeléssel. A tendinózis akkor fordul elő, amikor egy sérült vagy gyulladt ín nem gyógyul megfelelően, és romlik, fájdalmat okozva.

Közepes fájdalom és gyengédség

A fájdalom és a gyengédség az ember alkarján és könyökén található oldalsó határokon vagy hüvelykénnyel szemben általában “tenisz könyöknek” nevezzük. Ez hatással van az extenzorizmokra és az inakra az alkar hátsó felületén, ezek az izmok és az inak felelősek a kéz hátsó részének az alkar hátulja felé történő hajlításához. Egy személy fájdalmat érez, amikor valamit megragad vagy a csuklóját hátrafelé hajítja. Súlyos és hosszan tartó esetekben a fájdalom nyugalomban fog növekedni, fogási ereje csökkenni fog, és Sandra Shultz, Ph.D. és munkatársai szerint nem fog hajlamos kanyarulni és kiegyenesíteni a könyökét a “A csont- és izomrendszer vizsgálata című könyvben sérülések.

Csukló fájdalom és hajlékonyság

Az ismétlődő tevékenységek, mint például a baseball pitching és a golfklub lengése fájdalmat, érzékenységet és duzzanatot okoz a személy könyökének és alkarján lévő mediális vagy ujjlenyomatoknak. Ezt az állapotot általában “golfozó könyökének” nevezik. Ez hatással van a flexorizmokra és az inakra, amelyek lehetővé teszik az illetőnek, hogy a kéz palmáris felszínét hajlítsa a könyök eleje felé. A MayoClinic.com-on közzétett 2010-es “Golfer’s Elbow” című cikk szerint a személy tapsolni és zsibbad érzéseket érezni a könyökéből a gyűrűhöz és a kis ujjakhoz. Nehéz lehet neki is, hogy forgassa az alkart, hogy szembenézzen a tenyerével felfelé és lefelé.

Az alkar és a csukló áthaladásának fájdalma és gyengédsége túlzott és ismétlődő mozgásokból eredhet, mint például gépelés vagy nehéz tárgyak megfogása. A csukló tendinitisével rendelkező személy a csukló elülső oldalán is duzzanatot tapasztalhat. Hallgathatja a kattintás és az osztályozás hangjait. A gyulladás megakadályozza, hogy az ága csípője gördülékenyen gördüljön, ami sok kellemetlenséget okoz. A hajlítás és a csukló nyújtása fájdalmat okoz. Ha ez a feltétel nem gyógyul megfelelően, a hegek szövete folyamatosan vastagodik és csökkenti a mozgás tartományát a csuklójában, figyelmeztet Schultz.