Kiegészítők az ösztrogén csökkentésére

Vitex

Az ösztrogén dominancia az elmúlt években növekvő jelentőségű egészségi rendellenesség, mivel a különböző termékekben megtalálható szintetikus ösztrogének, például peszticidek, műanyagok és hormonokkal befecskendezett húsok és tejtermékek találhatók. William Wong szerint Texasban székelő naturopátiás orvos a környezeti ösztrogén túlterhelés hatással lehet a szexuális folyamatokra a nők és a férfiak körében, ami növelheti az olyan rendellenességek, mint a méh mióma, petefészek-ciszták, endometriózis és az alacsony spermiumszám. A természetes kiegészítők segíthetnek az ösztrogénszint csökkentésében, és szakképzett orvossal kell megbeszélni.

Maca

A Vitex gyógynövény ismert a női hormonok kiegyensúlyozására való képességéről. A progeszteron és az ösztrogén egészséges arányának fenntartása fontos a női reproduktív funkciók szempontjából, és a vitex szabályozza a “The Herb Companion” szerint a termékenységet és a menstruációt támogató szinteket. Például a vitex tudta, hogy sikeresen kezeli a premenstruációs szindrómát, amit az ösztrogén túlcsordulása okozhat. Az ajánlott vitex adag 20 csepp tinktúra, naponta háromszor. Az eredményeket már a kezelés megkezdése után már 10 nappal is láthatjuk, de a teljes gyógykezelésre legfeljebb hat hónapig tartó gyógyszert ajánlunk, a Holistic Online szerint.

Kalcium-glükát

A Maca egy Peruban őshonos növény, amely csökkenti az ösztrogént és növeli a termékenységet mind a nők, mind a férfiak számára, a The Herb Companion szerint. A gyógynövény egy adaptogén, ami azt jelenti, hogy javítja az egyensúlytalanságokat és tonizálja a szervezet hormonrendszert. A maca ajánlott adagja 500-1000 mg naponta három alkalommal.

A kalcium-glükárát egy kelátot képező vegyület, amely a kalciumot és a glükársavat kombinálja a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint. A glükózsav javítja az ösztrogén kiválasztódásának sebességét a szervezetből. A glükózsav kiegészítőként is használható, és gyümölcsökben és zöldségekben, például alma, brokkoli, kelbimbó és grapefruit is megtalálható.