Nyújtásokat és gyakorlatokat a mellkasi gerincű herniált lemezhez

Áttekintés

A gerincoszlop körül kevés a hely. Ezért a mellkasi gerincű herniált lemez súlyos lehet. Néha a herniált lemez első jele bénulás a derék alatt. Szerencsére a mellkasi gerincű pajzsmirigylemez nem olyan gyakori, mint az ágyékcsont gerincén. A tárcsa duzzanatának súlyosságától függően a nyújtás és a testmozgás könnyebbé teheti a fájdalmat és növelheti a mobilitást.

gyalogló

A mellkasi gerincű lemez herniáció fájdalmas. A fájdalom elég súlyos lehet ahhoz, hogy korlátozza a mobilitást. Pihenés után, hogy a fájdalom megszűnjön, fontos, hogy az elveszett mobilitás helyreállítása gyalogolási rutin kezdetével. A napi gyaloglás segít abban, hogy visszanyerje a mobilitást, ami gyorsítja a gyógyulást. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint, ha súlyos fájdalom, szüntesse meg a munkát és korlátozza tevékenységét néhány napra. Miután a súlyos fájdalom elapad, meg kell kezdened mobilizálni magát. Indítson el egy gyalogos programot, növelve a távolságot minden nap.

Szobabicikli

A rugalmasság javítása fontos, ha egy kiugró lemez van. A Cleveland Klinika szerint a helyhez kötött kerékpáros gyakorlatok hatékonyak a rugalmasság helyreállításában és a keringés javításában, és gyorsíthatják a felduzzadt lemezek gyógyulását. Álló kerékpár-rutin indításakor lassan induljon el, és erőteljesebb ütemben haladjon a fájdalomszint csökkenéséig. Ellenőrizze kezelőorvosával, ha pajzsmirigy-lemeze van. Fizikai terapeutához fordulhat, hogy figyelemmel kísérje a gyakorlati programot, és szükség szerint változtasson.

Core gyakorlatok

A gerinc stabilitása fontos a kiugró tárcsákkal szemben. Gyakorlatok a lábak és a has erősítésére, mint például a guggolás és a hasi ráncolások növelik a gerinc stabilitását, csökkentve a fájdalmakat a kiugró lemezektől. A tárcsa duzzanatából eredő fájdalom az idegek által a lemez vagy a csontos szerkezetek nyomásától függ. A gerinc stabilizálása az izom erejének növelésével csökkenti a mozgást, ami kevesebb fájdalmat eredményez. Mindig engedje meg a fájdalom akut fázisát, mielőtt bármilyen edzésprogramot megkezdenél.

Figyelem

Mint minden hátfájással kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, különösen ha olyan tüneteket tapasztal, mint a hányinger, a láz, a fejfájás, a végtagok zsibbadása vagy bizsergése, a vizelési problémák vagy az ürítés, éjszakai fájdalom vagy hirtelen és váratlan fogyás. Ezek lehetnek valami komolyabbak, mint a lemezdúcok, és azonnali orvosi ellátást igényelnek.