A csuklós tea előnyei

Áttekintés

Horsetail, egy olyan ősi növény, amely a dinoszauruszok idejére nyúlik vissza, gyakran kavargatja a bográcsos vagy árnyékos területeket sújtó kertészeket. De ez a “gyom”, az Equisetum arvense, potenciális egészségügyi előnyökkel jár. A csuklós tea magas szilícium-dioxid tartalma segíthet a csontok, a haj és a köröm erősítésében, a gombafertőzések leküzdésében, a puffadás enyhítésében és a rózsák fekete foltjának gyógyításában. Használjon 1-3 csippet. Friss vagy szárított lófaragás minden csésze vízért. Öntsünk forró vizet a gyógynövény felett, meredek 5-10 percig, és fűzzük le a gyógynövényeket, mielőtt ivás vagy helyi alkalmazás.

Vizelethajtó

A Horsetail leggyakoribb felhasználása, mint vizelethajtó, az ókori görögökhöz és a római orvosokhoz tartozik, a Medline Plus jelentései. Horsetail tea vagy kiegészítők elősegítik a nagyobb vizeletáramlást, amely segíthet a szervezet számos vesebetegségből és ödéma okozta állapotából. A Németország Bizottsága, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-Igazgatóságához hasonlóan hivatalosan felsorolja az erszényes kezelést. A nők rágcsálók teát fogyasztanak, vagy hűtött csikós teát fogyasztanak a fürdővízbe, a heraldikus Jeanne Rose szerint.

Megerősítheti a csontokat

A Maryland Egyetem Orvosi Központja rámutat arra, hogy míg a csicsóka-tea szilícium-dioxid-teája elméletileg erős jelöltet jelent a csontritkulás elleni küzdelemre, további kutatásra van szükség. Míg egy tanulmány megállapította, hogy azok a nők, akik a lótuszállomány kivonatát mutatják, javították a csontsűrűséget, az elemzők a rosszul tervezett kísérleteket vizsgálják. Az UMMC ugyanakkor felsorolja a zsákmányt, mint egy gyógynövényt, amelyet megpróbálnak a csontritkulás megelőző rendszere részeként, valamint a tengeri moszatot, a zab szalmát, a fekete cohosh-t és a vörös lóhere-et.

Elősegíti az egészséges hajat

A horsetail szilícium-dioxid-tartalmát jó úton használja a hűtött lovonos tea használatával, mint hajmosás, vagy 4 oz adagolásával. Hűtött lovaskocsis tea baba samponnal. Fontolja meg, hogy a teát naponta egy teljes szilícium-dioxid-gazdag étrend részeként fogyasztja. Úgy tűnik, a szilícium-dioxid segíti a haj növekedését és egészségét, ha belsőleg és helyileg is használják. Az American Terhességi Szövetség a szülés utáni hajhullást tapasztaló nők számára javasolja a szilícium-dioxidot tartalmazó samponok használatát – ez hasznos ajánlás azoknak a nőknek, akik a szoptatás időszakában érdeklődnek a helyi vegyi anyagok alkalmazásától.

Kezeli a körömproblémákat

A csuklós tea szilícium-dioxid tartalma ideális szögerősítő. Drink rendszeresen csikópisztoly, hogy kihozza a gyógynövény előnyeit belülről kifelé. Ezenkívül használja a Herb Companion által javasolt helyi köröm erősítőt. Készítsen ½ csésze süteményt teát. Törzs a gyógynövény, adjunk hozzá 1 tk. Mézet és meredek a keverék két napig. Alkalmazza a képlet egy pamut golyó minden nap két hétig. Herbalist Jim Long azt ajánlja, hogy a toenail vagy a köröm gombát harcoljunk egy almabor-horsetail teával. Keverjünk össze 1 csésze apróra vágott lószerszámot, 4 csésze forralt almabor ecettel. Forraljuk néhány percig, és hagyjuk, hogy az elegy éjszaka legyen. A fűszernövényeket törölje le, és használja az almabor-lószerszám infúziót, mint kéz- vagy lábfejet.

A csikópálca hasznos gerinctelen tulajdonságnak tűnik mind a körmökhöz, mind a rózsákhoz, jegyzi meg Long. Nemcsak azt használja, mint egy köröm áztassa, de harisnyás pulyka és fekete folt a rózsákon lovagló tea. Csomagolt és hűvös lófaragó tea, adjunk hozzá egy spray palack és spritz rá rózsa néhány nap alatt esős időszakokban. Hosszú ideig használja az 1 csésze lófarok és 6 csésze víz arányát.

Kerti Ally