A legjobb gyógyszerek a tizenévesek számára a depresszióért

SSRI-k

Egyes orvosok azt javasolják, hogy a tinédzserek megpróbálják kezelni a kezelést, mielőtt gyógyszerre fordulnának, hacsak a tini nem szenved súlyos depressziót a lehetséges mellékhatások és az öngyilkossági gondolatok fokozott kockázatának köszönhetően. A tiniknél a leggyakrabban előforduló antidepresszánsok szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlók, de mindannyian azzal a figyelmeztetéssel jönnek, hogy növelhetik a gyermekek és serdülők öngyilkosságának gondolatait. A szülőknek azonnal értesíteniük kell az orvost vagy a mentális egészségügyi szakembert, ha súlyosbodó depressziót, öngyilkossági gondolatot vagy súlyos szorongást észlelnek.

Prozac

A szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlókat leggyakrabban tiniknél alkalmazzák, mivel kevésbé valószínű, hogy nemkívánatos mellékhatásokat termelnek, mint más típusú antidepresszánsok, például a monoamin-oxidáz inhibitorok. Egyes antidepresszánsok, például triciklikus antidepresszánsok, nem engedélyezettek a tizenévesek számára. Az SSRI-k általában egy-nyolc hétig tartanak, hogy teljes mértékben hatékonyak legyenek. A különböző SSRI-k eltérő hatással lehetnek minden tinédzserre. Néhány kísérletet tehet, mielőtt egy tinédzser és orvosa megtalálná a megfelelő gyógyszeres kezelést: – Lehetséges kábítószer-és táplálékközi kölcsönhatás minden egyes kábítószerrel, így egy tini és szülei meg kell beszélniük minden olyan gyógyszert, amit a tinédzser orvosával szed Mielőtt az antidepresszánsokra vonatkozó receptet elkezdené. Emellett a tizenéveseknek rendszeres orvosi látogatásokat kell tervezni az antidepresszáns szedése során.

Zoloft és Paxil

Mint más szelektív szerotonin visszavétel gátlók, ez a gyógyszer befolyásolja a kórházi egyensúlytalanságokat egy tizenéves agyában, amely befolyásolja a hangulatát. Nagy depresszió, pánikbetegség és rögeszmés-kényszeres rendellenesség kezelésére szolgál. Az ABC hírei szerint a Prozac hatékonyabb lehet a súlyos depresszióban szenvedőknél, mint a terápiában. Az Insight Journal szerint a Prozac nagyobb valószínűséggel járul hozzá valaki energiaszintjének növeléséhez, mint más SSRI-k.

Celexa

Mindkét szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlót a depresszióban szenvedő tinédzserekre vagy más szorongásos rendellenességekre írják fel. Ez lehet a legjobban illeszkedő egy olyan tinédzser számára, aki depresszióval és rögeszmés-kényszeres rendellenességgel, pánikbetegséggel, szociális szorongással vagy posttraumatikus stressz zavarokkal küzd.

Ez egy másik szelektív szerotonin újrafelvétel-gátló, amely a súlyos depressziót kezeli és a tizenévesek számára előírható. Azonban ez a gyógyszer nem rutinszerűen előírt a szorongás, így nem jó illeszkedés, ha a tinédzser szenved depresszió és szorongás. Ha a tizenéves reménytelenül és értéktelenné válik, problémái vannak az alvás és az étkezés problémájával, és olyan tevékenységekben veszítenek el, amelyek boldoggá tevékenykedtek, ez a gyógyszer jó illeszkedés lenne.