A legjobb kiegészítők a magas vérnyomásért

Áttekintés

A magas vérnyomás tünetei észrevétlenek lehetnek, de idővel ez a feltétel több egészségi állapot kockázatát is növelheti, beleértve a szívbetegséget, a stroke-ot, a vesekárosodást és a memóriavesztést. A vérnyomást 2 számjegyként rögzítik – a szisztolés nyomás, vagy a szívelégtelenségben az artériákban uralkodó nyomás a diasztolés nyomás alatt, ami a szív ellazulása. A 120/80 fölötti vérnyomásszintek rendellenesnek tekinthetők, a magas vérnyomás vagy magas vérnyomás 140/90 vagy magasabb. A megnövekedett vérnyomás könnyen észlelhető és kezelhető akár életmódbeli változásokkal, akár életmóddal kombinálva a gyógyszerekkel. Bizonyos táplálékkiegészítők szintén segíthetnek a vérnyomás szabályozásában.

Coenzim Q10

A magas vérnyomással rendelkezők alacsonyabb Q-10 koenzim (CoQ10), antioxidáns és az energiatermelésben részt vevő enzim szintje. A meta-analízis, vagy 12 klinikai vizsgálatból származó adat kombinációja vizsgálta ennek a kiegészítésnek a szerepét a magas vérnyomásban. Ez a kutatás a CoQ10-kiegészítést a napi 17 mmHg-es szisztolés nyomáscsökkenés és a 10 mm Hg diasztolés nyomás csökkentésével állapította meg a Journal of Human Hypertension című közlemény szerint. Ez a meta-analízis szintén beszámolt A CoQ10 általában jól tolerálható mellékhatások nélkül.

Kakaó

Egy másik meta-analízis a kakaót összekapcsolta a jobb vérnyomással. A “JAMA belső orvoslás” 2007. áprilisi számában publikálták, hogy a kakaótartalmú diétát fogyasztó résztvevők átlagosan 4,7 mm Hg szisztolés nyomást és 2,8 Hgmm diasztolés nyomást tapasztottak. Az előnyök származhatnak a polifenolokból, növényi kémiai anyagokból, amelyek a növények színét adják, és védi őket a betegségektől, kártevők és aszályoktól. Ezek a polifenolok ismerten felduzzasztják az ereket, amelyek csökkenthetik a vérnyomást. Mivel a csokoládé gazdag zsírokban és kalóriákban is van, a por alakú kakaó beültetése a táplálékba alacsonyabb kalóriatartalmú módszer lehet a növényi tápanyag kinyeréséhez.

Fokhagyma

Történelmileg a fokhagyma-kiegészítők vérnyomáson gyakorolt ​​hatásának vizsgálata vegyes eredményekhez vezetett. Ugyanakkor a “The Journal of Clinical Hypertension” (A Journal of Clinical Hypertension) 2015. januári számában végzett metaanalízis elemezte a 17 kísérlet eredményeit, és megállapította, hogy a fokhagyma a szisztolés 3,75 Hgmm-t és a diasztolés nyomást 3,39 Hgmm-rel növelte, Akik magas vérnyomással rendelkeztek. Az Allicin, a fokhagyma széles körben tanulmányozott összetevője, úgy gondolja, hogy felelős ezekért az előnyökért.

Egyéb kiegészítők

A “The Journal of Clinical Hypertension” című, 2011. augusztusi felülvizsgálat számos nem gyógyszeres beavatkozással foglalkozik, és számos további kiegészítést kapcsol össze a vérnyomás kis javulásával. A káliumpótlók 3 és 12 Hgmm között csökkentik a szisztolés vérnyomást, és bizonyíték van arra, hogy az étkezési kálium hasonló haszonnal jár. A D-vitamin-kiegészítés csökkentheti a szisztolés vérnyomást átlagosan 2,4 Hgmm-rel, és a halolaj-kiegészítők a szisztolés vérnyomáscsökkenéshez kapcsolódnak 2-3 mm Hg-ig. Ezenkívül a 40 gramm szójafehérjét a magas vérnyomásban szenvedő betegek napi étrendjébe beépítve 7,8 Hgmm átlagos szisztolés vérnyomás-javuláshoz kapcsolódtak. Az előny okát nem világos, de a tanulmány szerzői azt javasolják, hogy a szójafehérje vagy izoflavonok, a polifenol, kapcsolódnak a vérnyomás javulásához.

Bár számos egyedi kiegészítésnek van egy kis, de jelentős hatása a vérnyomásra, a DASH táplálkozási mintázata, melyet a diétás megközelítés után a hipertónia vizsgálatának kísérletére terveztek, összefüggésben áll a vérnyomás jelentős javulásával. “A New England Journal of Medicine”. A DASH diéta, amely hangsúlyozza a gyümölcsöket, zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonát, az alacsony zsírtartalmú tejet és a diót, gazdag káliummal, kalciummal, magnéziummal és rostokkal együtt. Ebben a mérföldkőnek tekintett tanulmányban a DASH diétát és a csökkentett étkezési nátriumot követô vizsgálati résztvevôk átlagsebessége 12 mm Hg szisztolés és 6 mm Hg diasztolés vérnyomás értéket mutatott. Ez a kutatás azt mutatja, hogy az egész táplálék és a kölcsönhatások a sok tápanyag és a növényi vegyi anyagok között a vérnyomás-menedzsment szempontjából fontosabbak lehetnek, mint az egyes tápanyagok vagy kiegészítők elszigetelt hatása.

DASH Diet

Óvintézkedések és a következő lépések

Ha magas vérnyomása van, kezelje kezelőorvosával a kezelési tervet. Az életmódbeli változások, beleértve a DASH-étrendet, a csökkentett étkezési nátriumot, a testsúlycsökkenést és a fizikai aktivitást, segíthetnek csökkenteni a vérnyomást, és több táplálék-kiegészítő is javíthatja a vérnyomást. Mielőtt kiegészítené vérnyomás-menedzsment tervét, beszélje meg kezelőorvosával a kockázatokat és az előnyöket. Ha vérnyomásmérései ellenére nem állnak irányítás alatt az erőfeszítései ellenére, forduljon orvosához.; Ellenőrizte és módosította: Kay Peck, MPH, RD