A legjobb alvási pozíciók a testtartás javítására

Fejpozíció

Alvás vagy fekvés olyan helyzetekben, amelyek gyengítik az izmokat és az alsó végtag szalagjait, rosszul viselkedhetnek, és súlyosbítják a hátfájást és a fájdalmat. A test természetesen beáramlik az ágyéki területen, a hátsó kicsi a medence vagy a csípőcsont fölött. Ezt a görbületet lumbális lordózisnak nevezik, és ez segíti a gerincoszlop erejét. Alvó pozíciókban, amelyek támogatják ezt a természetes hátsó görbét, és összehangolják a fejét a gerincvelővel és a medence csontokkal, megerősítik az izmokat és az ínszalagokat, hogy javítsák a testtartást.

A hát és a térd pozíciója

A fej pozíciója alvás közben vagy lefekvéskor hatással lehet az egész test helyére, és növeli a hátfájás izomzatának és izomzatának stresszét. A párnának a fej és a nyak alatt kell lennie, nem a vállak. Használjon olyan párnát, amely elég szilárd ahhoz, hogy támogassa a fejét, és a normál helyzetbe igazítsa a gerincet. Egy nagyon vastag párnával vagy egy olyan puha párnával, amely túl puha a fej támasztásához, nyak- és hátfájást okozhat, és rossz testtartást eredményezhet.

Lumbális háttámla

A “C” formájú, hátul fekvő alvás nyújthat az ágyéki gerinc szalagait, és gyengítheti az alsó rész izomzatát. Ez rossz ülést okozhat ülő és álló helyzetben. A hátul kevésbé lekerekített és a hát alsó része kissé befelé görbült, amikor az alvás vagy az oldalra fekszik, segít megerõsíteni az alsó hátulsó izmokat és megakadályozni a váll vállizmokat és a rossz testtartást. Ha oldalra fekszik, kerülje a térdét a mellkas felé, és próbálja meg a párnát a térd közé helyezni, hogy a medence (csípő) csontokat a gerinchez és a fejhez igazítsa.

Támogató test görbületek

Nehéz fenntartani az alvási pozíciókat, mert természetes, hogy le akarja dobni és megfordulni, és megváltoztatni helyzetét alvás közben. Az ágyékcsillapító vagy a tekercselt törölköző használata a hát alsó részénél segít annak biztosításában, hogy az egész éjszakai élethelyzetben a jó testtartás és a hát egészségének helyzete megmaradjon. A derékrudakkal ellátott deréktáblák párhuzamosan segítik az ágyéki támaszt.

A puha matracok a testet a közepén helyezhetik el, és nem nyújtanak elegendő támogatást ahhoz, hogy megfelelő testtartást tartsanak fenn alvás közben. Használjon olyan matracot, amely elég szilárd ahhoz, hogy a testet alvó helyzetben tartsa. Ha a matrac nem elég szilárd, helyezzen egy fedélzetet a matrac alá, hogy több támogatást kapjon. A túl szilárd matrac szintén nem támogatja a test természetes görbülését. A normál nyomáspontokon belül kényelmesen le kell süllyedni a matracba, de továbbra is támogatni kell.