A legjobb ásás basszus csalik

Áttekintés

A basszusgondozás ideje a halászat elsődleges szezonja lehet. Kora tavasszal a hím és a női basszus a sekélyebb, melegebb vizekben fog fészkelni, a következő generációt ívva. Mivel a basszus vonakodik elhagyni fészküket ebben az időszakban, a basszusgallérnak ingerlékeny csalibákkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy a basszust el tudják mozdítani az ágyból és a takarmányból. A csaliknak fel kell kínálniuk az éles horgokat, hogy segítsenek legyőzni a természetes basszus ívási viselkedését, hogy megragadják a csalit, és csak kiüresednek, hogy megszabaduljanak a fészek észlelt veszélyétől.

Lágy műanyag csalik

A műanyag férgek, rögök, rákok, békák és rovarok az egyik legkiválóbb csalik, amelyek az ívó fészkeket dobják. Válasszon műanyag férgeket színezéssel, a víz színezésére az ágyak körül. Ha a víz sötét, akkor a forróbb színek felé hajlik, mint a rózsaszín, a limes és a sárga. Próbálja ki az imbedded illat tulajdonságokkal rendelkező mûanyag csalikat, vagy a spritz-on illattermékekkel mûködõ mûanyag csalikat.

Spinner Baits

A spinner csalik különösen hatásosak lesznek a nagyobb basszusra. Használjon egy spin-öntvény-tekercset, hogy műtéti úton hajtson végre egy fodrászos csali-felszerelést egy élénk színű szoknyával és egy további sertéshéjjal – csak egy fészkelőhely mögött, majd lassan vigye el a csalit a basszusikert előtt. A nagy lyukakat kellő bosszúsággal kell ellátniuk a zavarokra, hogy elérjék a spinneret. Ha megragadta az időt a horog élesítésére, akkor szerencsére kell.

Színes Jigs

A darabkák rövidebbek a fonott csalikhoz képest, és több szegélyléc van. Próbálja ki a szoknya színeit, hogy megtalálja azt a kombinációt, amelyben a szaporodó basszust érdekli. Add hozzá a sertéshéjat vagy egy rövid műanyag rácsot a horoghoz további érdeklődésre.

Crank Baits

Az árnyék és az egyéb apró halak a basszus-diéta egy vágott darabja. Az ívás során, amikor a nagy basszust lényegében elakadták a fészkelő területeken őrző szolgálat, éhséget érezhetnek egy árnyékszerű snacknek. Próbáljon különböző evezős csaléteket, kanalakkal és anélkül, amelyek érdekes árnyék megjelenést és akciót mutatnak.

A speciális hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkező forgattyús csalások, csörgők, nagyon hatásosak lehetnek a fészkek zümmögésében. Húzzon egy csörgõt többször is egy ívóhely tetején, és nézze meg, hogy a “edények és serpenyõk” csörgõ hatása megragadja a fészkek fészkelését.

Bármi is legyen a csalódás, a bemutatónak helyet kell kapnia az ívási feltételekhez. A basszus elsődleges fontossága a betolakodó kilövése a fészekterületen. Az étkezés második lesz. Használja a legélénkebb horgokat, hogy növelje az esélyét arra, hogy egy basszust megragadjon, amely csak egy betolakodó előléptetését eredményezte. A basszus szívja be a csalit a szájába, majd szinte azonnal kiöli. A csalódás végén egy éles horog növeli az Ön javára esedékes esélyeket.

Rattler Baits

A prezentáció fontossága