A tejsavhéj előnyei

Áttekintés

A tejsav a tejből származik, és alfa-hidroxi-sav formájában működik, mondja a Maryland Medical University. Ez néha hozzáadódik az arcbőrápoló hámokhoz, amelyeket arra terveztek, hogy a bőrére kenve legyenek, és egy bizonyos ideig maradjanak a mosás előtt. Az ilyen héjak népszerűek, mivel előnyei vannak a bőr teljes egészségi állapotára nézve.

Bőrfényező

Melanin a bőr pigmentje. A túltermelés, amely gyakran a bőrnek a napsugárzásnak tulajdonítható, olyan elszíneződéshez vezethet, mint a barna foltok vagy foltok. A 4-10% -os tejsav segít “közvetlenül meggátolni a melanin képződését”, ami “félelmetes” eszközt biztosít a bőr elszíneződésének megvastagításához vagy eltávolításához.

Sugárzási szabály

A tejsavas hámlaszt lágyítja a bőrt, és javítja a bőrsebesség alakulását. A bőrsejtek eltávolítása elősegítheti a bőr természetes elasztin és kollagén termelését. Ez viszont segít csökkenteni a ráncok és a finom vonalak megjelenését.

Javított textúra

Ahogy a bőröd öregszik, egyenetlen, vastag és durva lesz. Az “Elle” magazin írása, Jeanine Downie bőrgyógyász azt mondja, hogy a tejsavas hámlás javíthatja a bőr szerkezetét a bőr felső felületén. Ez segíthet enyhíteni az érdességet, ösztönözve a bőrét, hogy simára és hibátlan maradjon. A legjobb eredmény elérése érdekében a hámlás vagy az arc kezelésnek legalább 5 százalékos koncentrált tejsavval kell rendelkeznie, bár azt mondja, hogy az optimális eredmények 8-10 százalékos koncentrációt igényelnek.

Jobb termékfelszívódás

Ha bőrével kezeli a helyi kenőcsökkel, szérumokkal és krémekkel, a törmelék, az olaj és az elhalt sejtek felhalmozódása csökkentheti a bőrnek a helyi kezelést elnyelő képességét. A tejsav rendszeres használata növelheti a bőr felszívódási sebességét azáltal, hogy eltávolítja azokat a részecskéket, amelyek blokkolják az optimális felszívódást, segítve ezzel a legtöbbet kihozni a többi bőrápoló kezelésből.