Alacsony pulzusszámú jelek és tünetek

szédülés

Az impulzusszám normálisnak tekinthető, ha 60 és 100 ütés / perc között csökken, ha egy személy nyugalomban van. A Mayo Klinika azonban megjegyzi, hogy a jól képzett sportolók 40 és 60 ütem / perc közötti nyugalmi pulzusszámot kaphatnak. A szélesebb populációban az impulzus sebessége, amely percenként 60 ütem alatt esik, alacsonynak, bradikardia nevű állapotnak. A Heart Rhythm Society szerint a pulzusszám alacsony, beleértve a gyógyszert, a veleszületett szívbetegséget és a szívelégtelenség romlását az öregedéssel szemben, különböző okok lehetnek, de a lassú pulzusszám legáltalánosabb oka az elektromos jelek A test a szívverés ütemét szabályozza.

Légzőrendszeri tünetek

A lassú pulzusszám miatt a szervezet nem kap elég oxigént a véráramból. Ez a könnyedség érzéséhez vezethet. Szédülés is előfordulhat, valamint a gyengeség és a bizonytalanság érzése. Ha az oxigén hiánya elég nagy, előfordulhat az ájulás, amelynél a tudatvesztés fordulhat elő.

Mentális jelek

A légszomj az alacsony pulzusszám jele lehet. Mivel a szervezet nem kap elegendő oxigént, gyors, rövid lélegzetet okozhat az oxigénbevitel növelése érdekében, annak ellenére, hogy a probléma a vér áramlása.

Súlyos tünetek

A zavartság lehet az alacsony pulzusszámú jel. A lassú szívverés elégtelen oxigént eredményezhet az agy eléréséhez a normális működéshez, ami zavarodottsághoz vezet. Az alacsony szívfrekvencia ugyanaz okból is problémákat okozhat a memóriában.

Súlyos tünetek alacsony pulzusszámnak tulajdoníthatók, amely nem kezel. A tünetek súlyossága változhat attól függően, hogy milyen lassú a pulzusszám. Amikor a szervezet nem kap elég oxigént, gyakori ájulást okozhat. A szívelégtelenség és a haláleset akkor következhet be, ha az impulzus elégtelen, és nem kezelendő.