Az ibuprofen hatása a májra

Áttekintés

Az ibuprofent segítheti a fájdalomcsillapításban, de a túl sok gyógyszer káros hatással lehet a szervezetére. Ha a májbetegségben szenved, nagyobb a kockázata. Bár az alkalmi használat nem lesz nagy hatással, a túl sok ibuprofén idővel károsíthatja a májat, a gyomrot és a beleket. Beszéljen orvosával az ibuprofén kezelés megkezdése előtt.

A fájdalom meggyilkolása

Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint az ibuprofen az NSAID-ként vagy nem szteroid gyulladásgátlóként ismert gyógyszerek kategóriájában szerepel. A nem-szteroid gyulladáscsökkentők a szervezet fájdalom-, láz- és gyulladást okozó anyagok megelőzését szolgálják. Kis dózisban alkalmazva az ibuprofen hatékony fájdalomcsillapító, kevés egészségügyi kockázattal.

A máj gyulladása

A Centers for Disease Control és Megelőzés szerint az ibuprofen hozzájárul a májgyulladáshoz. Habár nem annyira mérgező, mint az acetaminofen, az ibuprofen felesleg mérgező hepatitishez vezethet. Túl sok ibuprofén okozza az alanin-aminotranszferáz (vagy ALT) termelődésének emelkedését, májsejtek, amelyek májsejtek károsodása vagy haldoklása esetén szabadul fel.

A Hep C-vel, Kerülje az ibuprofent

A CDC javasolja, hogy a hepatitis C-ben szenvedő betegek ne alkalmazzák az ibuprofent. Nagy mennyiségű gyógyszer súlyosbítja a májat és emeli a májenzim szintjét. Ha krónikus hepatitis C-t szed, és úgy dönt, hogy az ibuprofent fájdalomcsillapítónak használja, rendszeresen ellenőrizze orvosát, hogy ellenőrizze az egészségét és ellenőrizze a májfunkciós teszteket.

Szereted a májat

Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint nem szabad az ibuprofent használni, ha bármilyen típusú májkárosodása van, mivel fokozott a gasztrointesztinális vérzés kockázata. Ön is kockázatot jelent a gyomorfekély kialakulásában és a gyomor-bélrendszeri fájdalomban.