Intravénás intravénás dózis mellékhatásai

Áttekintés

Az intravénás D-vitamint vesebetegek és veseelégtelen betegek kezelésére adják. A vesebetegség gátolja a kalcium felszívódását, ami alacsony kalciumszintet eredményez. A D-vitamin alkalmazása növeli a kalcium felszívódását. Az intravénás D-vitamin gyógyszerek, például a calcitriol és a paricalcitol számos mellékhatást okozhatnak.

Hányinger, bélgyulladás, hányás, gyomorfájdalom

A Zemplar, a kereskedelmi forgalomban lévő parikalcitol mellékhatásai közé tartozik az émelygés, amely a kábítószer-fogyasztók 13% -ánál fordul elő, a hányás 8% -ot, a bélvérzés 50% -át, a szájszárazságot pedig 3% A Drugs.com szerint. Hányinger és hányás lehet a hypercalcaemia vagy a magas vér kalcium korai mellékhatása, Minőségi egészségügyi jelentések. A szájban lévő fémes íz, ízperverzitás és székrekedés szintén beszámoltak a D-vitamin intravénás gyógyszerek mellékhatásairól. Súlyos gyomorfájdalom, étvágytalanság és fogyás is előfordulhat.

Ödéma, szívdobogás, aritmiák, magas vérnyomás

Az Intravénás D-vitamin az emberek 7 százalékában ödémát vagy folyadékretenciót okozhat, a Drugs.com jelentése szerint. Angioödéma, az arcfelületen folyadékvisszatartás – különösen a szem és az ajkak körül – is előfordulhat. A gyors szívverés, amit szívdobogásnak neveznek, 3 százalékra hat. Szabálytalan szívverés, úgynevezett arrhythmiák és magas vérnyomás is előfordulhat.

Láz, hidegrázás, fertőzés, influenza

A D-vitamin intravénás injekcióinak mellékhatásai közé tartozik a láz, a hidegrázás, a fertőzés és az influenza, amelyek mindegyike az emberek 5 százalékában jelentkezik. Az emberek három százaléka rosszindulatúnak érezte magát, a Drugs.com szerint. Gyengeség és álmosság fordulhat elő a magas vér kalcium szintjének korai jelei szerint, a Quality Health szerint.

Habos vagy felhős vizelet, fokozott vizeletürítés

A vizelet habzó vagy felhős lehet az intravénás D-vitamin beadása után. Megnövekedett vizeletürítés, éjszakai vizeletürítés és fehérje a vizeletben, az albuminuria is előfordulhat.

Csont- és izomfájdalom jelentkezhet intravénás kalcitriolos kezelés alatt.

Csont és izomfájdalom