A nemzetközi örökbefogadás előnyeit

Áttekintés

Amikor egy pár úgy dönt, hogy elfogadja a gyermeket, meg kell állapítania, hogy szívesebben vesznek-e örökbe egy gyermeket a belföldi örökbefogadásból, vagy egy másik országból, amelyet nemzetközi vagy külföldi örökbefogadásnak neveznek. Ha egy pár kényelmesen érzi magát egy másik kultúrából származó gyermek szülőjéhez, nemzetközi elfogadottságukból számos előnnyel járhat, hogy nem lenne belföldi örökbefogadásuk.

Különféle gyermekek számára elérhető

Az Adoption.com szerint szinte minden korosztály és nemzetközileg elfogadható gyermek van. Sok ország közül választhat, nagyon valószínű, hogy olyan gyermeket talál, aki megfelel a kívánságainak a faji, szexuális, életkori és egészségi állapotban. Számos egészséges csecsemő és kisgyermek áll rendelkezésre, attól függően, hogy az ország és az ügynökség milyen módon használják, a Gyermekjóléti Információs Központ szerint.

Megjósolható várakozási idő

Az egészséges babák várakozási ideje hosszú és kiszámíthatatlan lehet a belföldi örökbefogadásban. Egy külföldi örökbefogadásban azonban általában el kell ismernie, hogy mennyi ideig tart, mielőtt a baba a karjába kerülne. Az Adoption.com megállapítja, hogy a nemzetközileg elfogadott gyermek átlagos várakozása egy évtől 18 hónapig tart. Ez változhat attól függően, hogy az adott ország melyik országból származik, valamint a kiskorú gyermek korát és nemét.

Érintetlen szülők

A belföldi örökbefogadással ellentétben, amely a születési szülő számára lehetővé teszi a gyermek örökbefogadó családjával való kapcsolattartást, a nemzetközi örökbefogadás nem hordoz ilyen lehetőséget. A Gyermekjóléti Információs Központ szerint a más országokban élő gyermekeket nem szabad örökbe fogadni, kivéve, ha a szüleik abbahagyták őket, vagy meghaltak. Úgy kell tekinteni őket, mint árvákat, hogy nemzetközi örökbefogadásra jogosultak legyenek. E szabályok miatt nincs esély arra, hogy a születési szülők visszavegyék a gyermekeiket. Legyen azonban tudatában annak, hogy ez azt is jelenti, hogy gyermekének esetleg nem lesz képes megkeresni születési szüleit a jövőben, ha szükség vagy vágy keletkezik.

Kevesebb bizonytalanság

Miután befejezte az összes papírmunkát, beleértve az otthoni tanulmányt is, az örökbefogadásra, akkor nagyon valószínű, hogy elfogadja a gyermeket, ha nemzetközi elfogadásra törekszik. Az Adoption.com azt mondja, hogy ha gyermekével egyezik meg, amelyet vagy az amerikai ügynökség vagy az ország ügynöksége végez, akkor szinte garantálja, hogy elfogadja az adott gyermeket.