A piros panax ginseng kivonat előnyei

Szív tónus

Koreai vagy vörös panax ginseng, majdnem botanikai szempontból az amerikai fehér ginseng vagy a panax quinquefolius. A kémiai különbségek e két hasonló növény különböző gyógyászati ​​tulajdonságait adják. A növényi tonik vagy a gyökerekből vagy az alkoholos tinktúrákból készült termékek egyszerű módon élvezhetik a piros panax ginseng előnyeit. Erős tudományos bizonyítékok támasztják alá a vörös panax ginzeng kivonat felhasználását bizonyos feltételek mellett, a MedlinePlus szerint. A hagyományos orvoslás sok más körülményre is előírja a növényt. Mindig beszéljen orvosával, mielőtt vörös panax ginseng vért kapna bármilyen állapotért.

Pszichológiai fejlesztések

A piros panax ginseng antioxidáns tulajdonságai a szívbetegségben szenvedő betegek javát szolgálják az LDL-kloreszterin oxidációjának csökkentésével. Ez a fajta ginseng hasonló védőhatást gyakorol az agyszövetre. A MedlinePlus szerint a vizsgálatok nem mutatták ki, hogy a ginzeng megakadályozza ezeket a problémákat.

A vércukorszabályozás

Az American Academy of Family Physicians szerint a ginzeng pozitív hatásai a mentális funkciókra magukban foglalhatják a jobb megismerést és memóriát, a gyorsabb felidézési sebességet és a pontosabb pontosságot a mentális figyelmet igénylő feladatok során. Néhány tanulmány résztvevője javított reakcióidőt és jobb absztrakt gondolkodást mutatott.

Athletic Enhancement

A Panax ginseng képes csökkenteni a vércukorszintet bizonyos cukorbetegek számára. A ginseng nem csökkentette a vércukorszintet a tudományos vizsgálatokban veszélyesen alacsony szintre, de a MedlinePlus azt javasolja a cukorbetegeknek, hogy konzultáljanak az orvossal a gyógynövény használata előtt.

Merevedési zavar

A sportolók általában vörös panax ginzenget használnak a fizikai erő és állóképesség növelésére. A tudományos kutatások nem mutatnak közvetlen összefüggést a ginseng fogyasztás és a megnövekedett atlétikai képesség között, de más tényezők is hozzájárulhatnak. A ginseng stimuláns minősége fokozza a koffein hatását. A rendszeres ginseng fogyasztás egyéb pozitív hatásai közvetett módon javíthatják a sportos teljesítményt.

A kínai gyógynövény-készítmények gyakran tartalmaznak piros panax ginzengeket olyan szexuális rendellenességek kezelésére, mint például a merevedési zavarok. Néhány tudományos tanulmány tartja ezeket a hagyományos kezeléseket, pozitív hatást gyakorolva az erekcióra, a vágyra és az általános szexuális elégedettségre. Egy, a Southern Illinois Egyetem Orvostudományi Doktori Iskolájában 2002-ben végzett laboratóriumi állatok kutatása során a kutatók a libidó és a teljesítmény javulását figyelték meg. A kínai orvoslás szerint a vörös panax ginseng a yang vagy a férfi, mint az amerikai fehér ginzeng – yin-tonik.

Immunrendszer-javítás

A piros panax ginseng tónusos hatásai közé tartozik az immunrendszer erősítése, a MedlinePlus szerint. A vizsgálatok azt mutatták, hogy krónikus bronchitisben szenvedő betegeknél az antibiotikumok hatásosabbak voltak, ha a betegek ginseng-ot is szedtek. A ginzeng szintén növelte az influenza elleni vakcinák hatását.

Rákos kemoterápia

Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy a panax ginseng alkalmazása 40 év feletti betegeknél csökkenti a rák kockázatát. A kemoterápia során a daganatos betegek, akik a ginseng injekciót kapták, nem pedig az orális dózisokat, javították a testtömegüket és az életminőségüket.