A gyomor-influenza tünetei, amelyek elhúzódnak

Emésztőrendszeri tünetek

A gyomorfájdalom, amelyet gastroenteritisnek is neveznek, a vírus által okozott gyomor és belek gyulladása, a Centers for Disease Control és Prevention (CDC) szerint. A gyomorfájdalmat azonban nem influenza törzs okozta. A “gyomorfajok” elnevezés inkább az influenzavírussal kapcsolatos hasonló tüneteket jelzi, és nem azért, mert ugyanaz a víruscsalád. A gyomorfájdalom leggyakoribb oka a norovirus. Nagyon fertőző, a gyomorfájás egytől 10 napig tarthat, és súlyos tüneteket, például súlyos hasmenést és dehidrációt okozhat. Ha a tünetek súlyosak vagy túl sokáig tartanak, orvosi ellátás szükséges.

Egyéb tünetek

A gyomorfájdalmat általában a súlyos gasztrointesztinális tünetek diagnosztizálják. A hasmenés jellemzően az első napokban jelentkezik, és a Mayo Clinic szerint a fertőzés súlyosságától függően akár 10 nap is eltarthat. A hasmenés, a hányás és az émelygés gyakori tünetek, amelyek szintén elhúzódhatnak. A súlyosságtól, a hosszan tartó hányástól és hasmenéstől függően dehidratálódhat, ha az egyén nem fogyaszt elegendő folyadékot.

Kiszáradás

A gyomor-influenza egyéb tünetei, amelyek potenciálisan elhúzódhatnak, a fejfájás, a test izülete, a hasi görcsök és a fájdalom, a fáradtság, a gyengeség, a hidegrázás és az éhség. Tipikusan a fevers gyenge minőségű és nem elég magas ahhoz, hogy a sürgősségi ellátást garantálja. A test fájja általában csak néhány napig tart a legtöbb gyermek és felnőtt számára. Azonban, ha a fájdalom több mint két napig tart gyermekeknél, akkor a Mayo Clinic szerint ajánlott orvosi tanácsot.

Mikor kell egy orvost látni?

A kiszáradás komoly veszélyt jelent, ha a gyomorfájás tünetei, például a hányás és a hasmenés hosszabb ideig tartanak, mint néhány nap, és az egyén nem tudja helyettesíteni az elveszett folyadékokat. Az egyéneket arra ösztönzik, hogy sok folyadékot inni, hogy megakadályozzák a kiszáradás kialakulását. Azonban a csecsemők, a gyermekek, az idősek és a veszélyeztetett immunrendszeri egyének nagy kockázattal járnak a dehidráció kialakulásában, a Mayo Clinic szerint. Ezek a nagy kockázatú egyének általában nem képesek helyettesíteni a saját maguk elveszett folyadékokat. Szélsőséges esetekben a kiszáradás végzetes lehet, ha nem kezelik.

Felnőttek számára a Mayo Klinika ajánl egy orvosi látogatást, ha vért talál a hányásban vagy a székletben, ha nem képes 24 óránál hosszabb ideig tartani a folyadékot, vagy ha a láz meghaladja a 104 fokot. Gyermekek számára a Mayo Klinika ajánlott orvoslátogatásra, ha a láz magasabb, mint 102 ° Fahrenheit, vér van a székletben vagy hányásban, és ha a gyermek rendkívül ingerlékeny vagy panaszkodik a sok fájdalomtól. A csecsemők számára a Mayo Klinika ajánlotta az orvoslátogatást, ha nem volt nedves pelenkája több mint hat órán át, nem reagál, vérzik a székletben vagy hányásban, súlyos hasmenés vagy könnyek nélkül.