Az izom, a láb és a váll fájdalma

Áttekintés

A csontrendszeri fájdalom gyakori betegség. Az izom, a váll és a láb kényelmetlensége számos olyan körülményhez társul, amelyek a leginkább jóindulatúak, mint például az izomtúlcsökkenés és gyulladás, a morbiditás, mint a polymyalgia, a szisztémás lupus erythematózus és az érrendszeri rendellenességek, megjegyzi a könyvet: “Cleveland Clinic: Current Clinical Medicine .”

Izom fájdalom

A fájdalmas izmok sokféle körülményhez kapcsolódnak, a leggyakoribbak a “Cecil Medicine” szerint a túlzott aktivitás. Az izomfájdalmat az izomrostok mélyétől sugárzónak tekintik, ami diffúz szöveti fájdalmat okoz. A “Neurológia a klinikai gyakorlatban” megjegyzi, hogy az izomfájdalom tünetei közé tartozik a lüktetés, fáradtság, görcsök, görcsök, égés és fájdalom. A krónikus fájdalom széles körben elterjedt és az autonóm tünetekkel jár. Az akut fájdalom jobban lokalizálódik, és általánosságban görcsoldó fájdalomnak minősül, amely az izomösszehúzódásokhoz kapcsolódik.

Vállfájdalom

“A családi orvoslás tankönyve” azt jelzi, hogy a vállfájás a vállöv, az idegek és a vállízület izmoltságából származhat. A vállhegyi fájdalom diffúz fájó fájdalom, míg az idegfájdalom éles és égő. Váll ízületi fájdalom jellemzi a kellemetlen érzés a mozgás néha kapcsolódó csikkelés vagy csiszolás a közös.

Lábfájdalom

A Campbell operatív ortopédia szerint a lábfájdalom általában ideg-, izom- és ízületi problémákkal jár. A vállhoz kapcsolódó fájdalomhoz hasonlóan a leggyakoribb lábfájás izmos. A Harrison’s Internal Medicine alapelvei közé tartozik az érrendszeri betegségekből származó fájdalom is. Például az artériás betegséghez társuló fájdalmat állandó tüskés fájdalom jellemzi, ami rosszabb a testmozgásnál, de megkönnyebbül a pihenés és a láb lógása az ágy szélén.