Stimulánsok a csokoládéban, amelyek nem koffein

Áttekintés

Évente az emberek mintegy három millió tonna kakaóbabot fogyasztanak világszerte csokoládé formájában, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A mexikói aztecsek egy keserű italt készítettek a csokoládéból, a kakaóbabból, a kukoricából és a vízből. Napjainkban a kakaóbab, a tejszárazanyag és a szacharóz a legtöbb csokoládéhúst alkotja. A koffeinektől eltérő serkentőszerek sötét csokoládé, fehér csokoládé, tejcsokoládé, kakaó vagy csokoládé ízesítők, édességek, desszertek és italok.

Cukor

A csokoládé cukor (tejzsírral kombinálva) az agyban endorfin és szerotonin neurotranszmitterek robbanását okozza, a chocolate-chemistry.com szerint. Néha “cukor magasnak” nevezik, a kombináció lehet hangulatos lift.

teobromin

A teobromin egy olyan csokoládé összetevője, amely serkentheti a személyt, bár nem befolyásolja a központi idegrendszert, mint a koffein. A teobromin kb. Egytizede a koffein erejének és vizelethajtónak, és a hörgő izmok relaxálására való képességének köszönhetően köhögés elleni gyógyszerként is alkalmazható. A teobromin mérgező lehet kutyákra és macskákra.

feniletilamin

A feniletilamin egy másik stimuláns a csokoládéban. A chocolate-chemistry.com szerint hasonló kémia van az amfetaminokkal szemben. Felszabadítja a dopamint az agyban a mesolimbikus örömközpontban.

Az anandamid

Az anandamid a pektoaktív stimulációt endogén kannabinoidként képes előállítani, a chocolate.org szerint. Azonban olyan csekély mennyiségben jelen van a csokoládéban, hogy több pound csokoládét kell enni, hogy bármilyen pszichoaktív stimulációt kapjon. A kanadai Orvosi Egyesület kijelenti, hogy az endogén kannabinoidok, mint az anandamid, fájdalomcsillapító hatással bírhatnak.