Tai chi gyakorol egy székben

Gyűjts össze Chi-ot az oldalról

Több tai chi gyakorlatot lehet tenni egy székben. Fontos, hogy a helyes helyzetben ülj le a gyakorlatokhoz, és használj fegyver nélküli széket. Üljön előre és tartsa egyenesen a hátát. Tartsa a lábait 90 fokos szögben a talajhoz. Lehet, hogy a térde kissé alacsonyabb, mint a csípője. Ez arra ösztönzi a hátadat, hogy egyenesen maradjon.

Érintse meg az égboltot a pálmal

Tartsa a tenyerét előtted az alsó has szintjén. Ezt hívják Dan Tiennek. Lélegezz be egyenesen úgy, ahogy kinyitja a karját a derék szintjén, hasonlóan egy pár lengőajtóhoz. A tenyerei lefelé vagy kifelé nyithatóak. Próbáljon kb. 90 fokkal elölről nyitni, de hagyja abba a nyitást, ha kellemetlenül érzi magát. Fordítsa meg a tenyerét, hogy előre nézzenek. Lélegezz ki egyenletesen, amikor visszahozod őket. Szünet a kezedben. Hagyja, hogy a fejedelem itt lakjon, javasolja a Beat krónikus fáradtság szindróma honlapját, mielőtt megismétli. Csinálj nyolc-negyven ismétlést.

Mozgassa a Chi fel és le

Tegye be mindkét kezét az ölébe tenyérrel felfelé. Inhaláljon és lassan engedje le a kezét a mellkas szintjére. Fokozatosan kapcsolja ki a tenyerét. Fordítsd őket az ég felé nézve. Stretch, amíg teljesen kibővül. Azonban ne tördelje meg, és tartsa kissé hajlított könyökét. Exhale és lazítsd ki a karodat az oldaladon. Menj vissza az elejére. Tegyük ezt az öt-tíz alkalommal, tanácsot ad a Domingo Colon könyvében: “A Senior Tai Chi edzés: javítja az egyensúlyt, erőt és rugalmasságot”.

Rajzolj az íjat

Kezdje a tenyerével a Dan Tien-ben. A középső ujjait egymástól két hüvelyk távolságra kell elhelyezni. Lélegezz be, amikor felfordítja a tenyerét és felemeli a kezét egy vonalban egyenesen a test elején. Amikor a karjaidat és a könyöködödöket szintet érjük, fordítsd a tenyerét. Húzza ki és tegye vissza a kezét egyenes vonalba, véget vetve Dan Tiennek Forgassa el a csuklóit, hogy a tenyereid felfelé nézzenek. Ismételje meg, hogy ezek a szekvenciális mozgások nyolc-negyvennyolcszor elvégzi a Beat CFS weboldalát.

Kezdje kezét Dan Tien-nel. Fordítsa fel a tenyerét. Hozd el a testedet a nyakadhoz. A tenyerét tetejére kell nézned, és a jobb hüvelykujjadat a jobb tenyerébe kell felhúzni. Zárja be a többi ujját, hogy laza öklét képezzen. Eközben fordítsa el a fejét 90 fokkal balra. Emelje ki a bal kezét a vállmagasságnál is. Tartsa ujjait, és tenyerét balra tolja. Ne hagyja, hogy a bal kar el van zárva vagy feszüljön. A testtartás egy íjásznak hasonlít. Fordítsa mindkét tenyerét előrefelé, és fordítsa el a fejét. Húzza ki a jobb karját oldalra. Lélegezz be, és vigye magába a karját a központ felé, vállon tartva. Ez felhívja a chi-t a torok középpontjának területére. Ismételje meg ezt a gyakorlatot a másik oldalon. Csináljon annyi ismétlést, amennyi kényelmes. Győződjön meg arról, hogy mindkét oldalon egyenlő számot ad meg. Hozd kezedet a torkából Dan Tien-be, amikor befejezed az ismétlések sorát, tanácsolod a Beat CFS honlapot.