Tenisz labda vissza gyakorlatok

Áttekintés

A kutya fogadására vagy teniszezésre való felhasználása mellett egy teniszlabda is hasznos lehet az izmok számára. A teniszlabdákat gyakran használják a testmozgás során, hogy segítsenek egy személynek a hátsó izmok nyújtásában. Számos gyakorlatok segítenek nyújtani a hátát oly módon, hogy a tipikus nyújtás nem képes. Mindenképpen konzultáljon orvosával a fenti gyakorlatok elvégzése előtt.

A teniszlabda körül olvad

A hátán fekve teniszlabdát helyezzen a gerinc és a felső hátsó közé. Húzza az alkarját és a kezét a fejét, és elérje a lehető leghosszabb ideig. Tartsa ezt a pozíciót és mély lélegzetet vesz. Amikor ezt megteszed, lassan lélegezz be, tartsd vissza a lélegzeted, majd lassan lélegezzen. Folytassa ezt körülbelül öt percig. Ez erősíti a test magját, ahogyan a tested megolvad a golyó körül, ahogy a gyakorlat neve is sugallja. Ha az alkarjai ebben a helyzetben nem nyugszanak a természetben, helyezze a párnát magára, hogy megtartsa testét.

Három golyó egy zokniban

Helyezzen három teniszlabdát egy zokniba, és kösse össze a zoknit, hogy ne essen ki. Tegye a zoknit a hátsó kicsi alá, és feküdjön a gyomrom felfelé. Mozgassa a testét felfelé és lefelé a teniszlabdacsomagot úgy, hogy a zokni felfelé és lefelé forduljon hátra. Ez megkönnyíti az izom izmait, de erősíti a lábadat, ahogy felfelé és lefelé húzod a zoknit. Végezze el ezt a gyakorlatot nagyon lassan, mély lélegzetet vesz, amikor átmegy a teniszlabda zoknit.

Sciatic Nerve Gyakorlatok

Az ülőideged a lábad tetején kezdődik és a lábad felé fut. Ha egyáltalán megfeszült vagy gyulladt, nagy fájdalmat okoz. Helyezzen el egy teniszlabdát az egyik feneke fölé, ahol a hátizsák zseb lenne, ha farmert viselnél. Feküdj a hátadon, majd lassan hajlítsa a lábaidat. Ez enyhén nyomást gyakorol a teniszlabdára, és megnyújtja az ülőidegét. Roll a tested a tetején a labdát, majd üljön fel. A testednek vissza kell görgetnie a labdát, amikor megpróbál hazudni. Ismételje meg ezt néhányszor, majd helyezze a labdát a másik fenekére. Ismétlésével ez a gyakorlat segít csökkenteni a gyulladást az ülőidegben, továbbá enyhíti az izomfájdalmat.